دریافت حقوق در ازای بازی کردن یکی از آرزوهای دوران کودکی بسیاری از ما بود که در دنیای واقعی به شکل صنعت بازیهای ویدیویی تحقیق پیدا کرده است. با رشد سریع این صنعت، استریم کردن بازیها، رقابت در مسابقات و حتی تولید محتوای مرتبط با بازیها به یک منبع درآمد قابل اتکا برای بازیکنان حرفهای تبدیل شده است که به کمک آن میتوانند به درآمدهای بالایی دست پیدا کنند. البته این فرصت مختص بازیکنان حرفهای نیست و با ظهور پلتفرمهای مختلف گیمینگ، امکان درآمدزایی از دنیای بازی و سرگرمی برای اکثر افراد فراهم شده است. در همین راستا تلاش میکنیم راهنمای کاملی در مورد چطور گیمر شویم در اختیار شما قرار دهیم تا در این مسیر کمتر دچار سردرگمی شوید.
گیمر به چه کسی گفته میشود؟
گیمر به کسی اطلاق میشود که به طور منظم مشغول بازی کردن است و بخشی از وقت هر روز خود را به بازی کردن اختصاص میدهد. اگرچه این اصطلاح بیشتر برای بازیهای ویدیویی کاربرد دارد؛ اما میتوان از آن برای بازیکنان بازیهای رومیزی، کارتی، برد گیمها و بازیهای نقش آفرینی نیز استفاده کرد. در واقع هر کسی که زمان زیادی را به یک بازی اختصاص میدهد گیمر است، خواه بازی گل یا پوچ باشد یا بازی call of duty. به همین دلیل تجهیزات آنها هم متفاوت است و در حالی که یکی فقط به یک گل کوچک نیاز دارد، دیگری ممکن است به کنسول یا لپ تاپ های گیمینگ برای بازی کردن استفاده کند.
گیمرها ممکن است به عنوان سرگرمی، یک شغل تمام وقت یا راهی برای تعامل و همکاری با دیگران به بازیها نگاه کنند که ما در این نوشته منظورمان از گیمر شدن، گیمرهای حرفهای است که به عنوان یک شغل تمام وقت به آن نگاه میکنند و در تلاش هستند تا از این راه، مخارج زندگی خود را تامین کنند.
چه وسایلی برای گیمر شدن لازم است؟
استفاده از تجهیزات مناسب هم برای گیمرهای حرفهای و هم برای گیمرهای ساده، ضروری است و میتواند تجربه بازی شما را به صورت کلی متحول کند. در نظر داشته باشید که بدون تجهیزات حرفهای و پیشرفته هم میتوان از بازیها لذت برد؛ اما بهره گرفتن از تجهیزات حرفهای هم میتواند لذت بیشتری به همراه داشته باشد و هم مخاطبان بیشتری را برای شما جذب کند. برای گیمر شدن ممکن است به تجهیزات زیر نیاز داشته باشید:
1- سختافزار اجرا کننده بازی
قبل از هر چیزی به دستگاهی نیاز دارید که بتوانید بازیهای مختلف را به کمک آن اجرا کنید. این دستگاه ممکن است یک کامپیوتر گیمینگ، کنسول بازی، گوشی موبایل، تبلت یا حتی یک کنسول دستی باشد. توجه داشته باشید که بر اساس نوع بازی که قرار است انجام دهید، دستگاه مورد نظر شما هم تغییر خواهد کرد. برای نمونه اگر قصد دارید بازی شطرنج انجام دهید، نیازی نیست که یک کامپیوتر یا گوشی برای گیم خریداری کنید، بلکه با همان گوشی ساده خود هم میتوانید این بازی را به راحتی انجام دهید. در حالیکه برخی از بازیهای دیگر مانند pubg mobile به گوشی گیمینگ نیاز دارد و نمیتوانید آن را توسط یک گوشی اقتصادی به شکلی روان اجرا کنید.
البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که برخی از بازیها به صورت اختصاصی برای پلتفرمهای مشخصی مانند Xbox یا ویندوز تولید میشوند و امکان بازی کردن آنها در سایر پلتفرمها فراهم نیست. به همین دلیل نیاز است قبل از هر چیزی نوع بازی مورد نظر خود را انتخاب کرده و بر اساس آن، دستگاه اجرا کننده بازی را انتخاب کنید.
2- مانیتور، موس و کیبور گیمینگ
بسته به دستگاهی که با آن بازی خواهید کرد، ممکن است به تجهیزات مختلفی نیاز داشته باشید. برای مثال اگر با گیمر موبایل باشید، صفحه نمایش آن هم نقش کنترلهای بازی را اجرا خواهد کرد و هم نقش مانتیور را بر عهده خواهد داشت. از طرفی دیگر برای بازی با کامپیوتر یا کنسول بازی به یک مانیتور گیمینگ با کیفیت نیاز خواهید داشت و علاوه بر آن به دسته یا ماوس و کیبورد گیمینگ هم نیاز خواهید داشت تا بتوانید بازیها را با در روانترین حالت ممکن اجرا کنید.
3- هدفون گیمینگ
اگر بازیهای چند نفره و گروهی را انجام میدهید به یک هدفون گیمینگ مناسب نیاز دارید تا بتوانید با سایر کاربران ارتباط برقرار کنید. برای نمونه ممکن است در یک بازی دومینو آنلاین بتوانید با دیگر بازیکنان حرف بزنید یا هنگام اجرای یک بازی shooting نیاز است با با سایر بازیکنان ارتباط داشته باشید. به همین دلیل فارغ از نوع بازی به احتمال زیاد به یک هدفون گیمینگ مناسب نیاز خواهید داشت.
4- صندلی گیمینگ
اگر قرار است که به یک گیمر حرفهای تبدیل شوید، به احتمال زیاد بدون کمک گرفتن از یک صندلی گیمینگ مسیر شما بسیار سختتر خواهد بود. گیم بازی کردن کاری مداوم است و در صورتی که حالت بدنی شما درست نباشد، میتواند آسیبهای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. این وسیله برای همه گیمرها نیاز است و متاسفانه در اکثر موارد، مورد بیلطفی قرار گرفته و کمتر به آن توجه میشود.
5- تجهیزات استریم
اگر قصد دارید که از طریق استریم کردن به رویایی گیمر شدن خودتان جامه عمل بپوشانید، نیاز است که تجهیزات استریم مناسبی را تهیه کنید. برای این کار به یک وبکم با کیفیت، کارت کپچر و میکروفون با کیفیت و نورپردازی مناسب نیاز خواهید داشت تا تجربه استریمی حرفهای و جذاب را داشته باشید.
6- سایر تجهیزات
در نظر داشته باشید که وسایل بیان شده در بالا، ابتداییترین تجهیزات مورد نیاز هستند و بسته به نوع کنسول، نوع بازی و شرایط مختلف ممکن است به تجهیزات دیگری هم نیاز داشته باشید. برای مثال در بازیهای آنلاین به اینترنت پرسرعت با پینگ پاینن نیاز دارید تا بتوانید بهترین تجربه را در این بازیها به دست بیاورید یا در گیمهایی ماشین، استفاده از فرمان و دنده گیمینگ میتواند روی تجربه شما از بازی تاثیر گذار باشد. وسایل و تجهیزات RGB هم جزو ملزومات هر گیمری است و بدون آن بازی کردن لطف چندانی نخواهد داشت.
انواع متال پوستر را می توانید از تکنولایف بخرید و اتاق گیمینگ خود را به زیباترین شکل تزئین کنید.
نرم افزارهای مورد نیاز برای گیمر شدن
علاوه سختافزار مناسب برای اجرای انواع بازیها، به نرمافزارهای خاصی هم برای ضبط و بارگذاری ویدیوها نیاز خواهید داشت تا به کمک آنها بتوانید کیفیت کار خود را ارتقا دهید. در مرحله اول به یک نرمافزار برای فیلمبرداری از صفحه نمایش و استریم بازیها مانند XSplit، One stream live، twitch studio، OBS studio یا OWN3D Pro نیاز دارید تا بتوانید محتواهای خود را به صورت آنلاین منتشر کنید.
علاوه بر آن در برخی از موارد نیاز است که ویدیوهای خود را ادیت کنید و برای آنها تامبنیل و بنر بسازید که برای این کار هم به نرمافزارهای ادیت عکس و ویدیو نیاز پیدا خواهید کرد. بسیاری از افراد برای ادیت عکس و ویدیو سراغ نرمافزارهای Adobe میروند که شامل Adobe premier و Adobe photoshop میشود. البته اگر برنامههای زیادی در این زمینه وجود دارد که حتی با گوشی هم میتوانید کارهای ادیت خود را انجام دهید. از Adobe audition هم میتوانید برای ادیت صدا استفاده کنید که در برخی از موارد به کار میآید.
در نظر داشته باشید که یادگیری هر کدام از این نرمافزارها بخشی از فرایند آموزش یک گیمر حرفه ای است و برای پیشبرد اهداف خود، نیاز است که آنها را به صورت حرفهای یاد بگیرید.
راههای درآمدزایی برای گیمرهای حرفهای
جواب سوال چطور یک گیمر حرفه ای شویم در گرو پیدا کردن روش مناسب برای درآمدزایی است. در واقع گیمرهای حرفهای از روشهای مختلفی میتوانند برای کسب درآمد استفاده کنند که بسته به سلیقه خود میتوانید یک یا چند مورد از روشهای زیر را انتخاب کنید:
1- استریم کردن بازیها
یکی از راههای گیمر شدن استفاده از پلتفرمها استریم کردن بازیها است که به کمک آن میتوانید درآمدهای بسیار مناسبی را به دست بیاورید. شناخته شدهترین سیستم استریم بازی، پلتفرم توییچ است که به روشهای مختلفی میتوانید از آن کسب درآمد داشته باشید. در این برنامه، بینندگان به صورت مستقیم میتوانند از شما حمایت مالی انجام دهند یا به ازای تبلیغات نمایش داده شده در بین محتواهای شما، پولی به شما پرداخت خواهد شد یا حتی میتوانید فروشگاه محصولات خود را راهاندازی کرده و با فروش محصول به درآمد بالا دست پیدا کنید.
علاوه بر توییچ تعدادی پلتفرم دیگر هم وجود دارند که امکان استریم کردن را برای گیمرها فراهم میکنند. از این میان میتوان به facebook gameroom، دیسکورد، trovo live، Dlive و Bigo live اشاره کرد که جزو شناخته شدهترین پلتفرمهای استریم آنلاین بازیها هستند و میتوانید از آنها درآمدهای مناسبی را کسب کنید. در بین پلتفرمهای ایرانی هم، آپارات امکانات مناسبی را در اختیار شما قرار خواهد داد و به کمک برنامهای درآمدزایی آن میتوانید کسب درآمد داشته باشید.
2- کسب درآمد از یوتیوب
یوتیوب به عنوان یکی از بزرگترین پلتفرمهای ویدیویی جهان علاوه بر امکان استریم کردن، اجازه آپلود فیلمهای از پیش ضبط شده را هم در اختیار شما قرار خواهد داد که به کمک پلنهای درآمدزایی آن به راحتی میتوانید به درآمدهای بالا برسید. در این پلتفرم مطالب زیادی در مورد آموزش گیمر شدن در یوتیوب وجود دارد که با بهره گرفتن از آنها میتوانید کانال خود را رشد دهید.
3- شرکت در مسابقات و تورنومنتها
یکی دیگر از راههای کسب درآمد برای گیمرها، شرکت در مسابقات و تورنومنتهای مختلف است. این رویدادها عموما توسط شرکتهای بزرگ بازی سازی پشتیبانی میشوند و کسب مقام در آنها با جوایز زیادی همراه است. هم در سطح ایران و هم در سطح جهان تورنومنتهای جذابی برگزار میشوند که افراد سعی میکنند با پیروزی در آنها علاوه بر کسب درآمد مناسب، به معروفیت برسند. برگزاری جام جهانی بازیهای الکترونیکی در عربستان در شهریور 1403 که 1500 بازیکن در قالب 400 تیم مختلف از 100کشور جهان در آن مشارکت داشتند جزو بزرگترین تورنومنتهای جهانی بوده است. این مسابقات بیش از 20 ورزش الکترونیکی را شامل شده و مبلغ جوایز آن 60 میلیون دلار بوده است.
4- بازیهای بلاکچین
پس از لیست شدن نات کوین بسیاری از افراد حسرت فرصت از دست رفته را میخورند و به همین دلیل جمعیت زیادی به بازی همستر پیوستند که متاسفانه درآمد مناسبی به همراه نداشت و باعث ناامیدی بسیاری از افراد نسبت به بازیهای کریپتویی شد. بازیهای بلاکچین و کریپتویی در ازای تکمیل کردن مراحل مختلف بازی، یک ارز دیجیتال را در اختیار شما قرار خواهند داد که میتوانید از این طریق به کسب درآمد بپردازید. این ارز دیجیتال ممکن است در داخل خود بازی کاربرد داشته باشد و بتوانید از آن برای خرید و فروش آیتمهای بازی استفاده کنید یا ممکن است بتوانید آن را فروخته و از این طریق کسب درآمد داشته باشید. اگر جزو افراد درونگرا هستید و تمایل آنچنانی به حضور در پلتفرمهای استریم ندارید، این روش میتواند بهترین گزینه برای شما باشد.
5- طراحی و فروش بازی
در بین انواع روش گیمر شدن، طراحی و فروش بازیها کمتر شناخته شده است. چرا که اولا سختتر از بقیه موارد است و ثانیا بیبشتر افراد فکر میکنند توانای انجام چنین کاری را ندارند. در این روش نیازی نیست که یک بازی را از صفر طراحی کنید، بلکه در برخی از بازیهای مانند ماینکرافت میتوانید چیزهای جدیدی خلق کرده و آنها را بفروشید. برای نمونه میتوانید قلمرو، تکسچر، اسکین، نقشه یا سرور را خرید و فروش کنید؛ همچنین میتوانید با ساخت اشیای هنری در ماینکرافت، آن را به NFT تبدیل کرده و به قیمت مناسبی به دیگران بفروشید. برخی از وسایل ساخته شده در ماینکرافت قیمتی معادل قیمت کنسول بازی دارند و با فروش آنها میتوانید درآمد مناسبی کسب کنید. البته برخی راههای دیگر مانند فروش اکانت هم وجود دارد که اوج محبوبیت آن در ایران زمان فروش اکانتهای clash of clans بود.
6- آموزش دادن گیم
چگونه گیمر شویم، علاوه بر شما سوال خیلی از افراد دیگر نیز هست. زمانی که مسیر گیمر شدن را طی کردید، میتوانید آن را بهدیگران نیز آموزش دهید. کسب درآمد از طریق آموزش دادن بازیهای مختلف روشی کارآمد است که به شما کمک میکند درآمد مناسبی کسب کنید. برای این کار هم میتوانید پکیجهای آموزشی خود را به صورت جداگانه بفروشید و هم میتوانید از طریق شبکههای اجتماعی به روشهای قبلی، درآمد مناسبی داشته باشید. برای نمونه میتوانید حرکات مختلف را در بازی فیفا آموزش دهید که علاوه بر گیمرها، برای افراد عادی و کسانی که برای سرگرمی بازی میکنند، طرفداران زیادی دارد.
چطور گیمر شویم؟
حال که با تجهیزات مورد نیاز برای گیمینگ و راههای درآمدزایی از این حرفه آشنا شدیم، وقت آن رسیده است که برای قدم گذاشتن به دنیای گیمرها خودمان را آماده کنیم. برای این کار توصیه میکنیم پس از انتخاب پلتفرم بازی و پلتفرم درامدزایی، مراحل زیر را دنبال کنید:
1- بازی و ژانر خود را انتخاب کنید
انتخاب بازی و ژانر مورد علاقه شما یکی از مراحل تبدیل شدن به گیمر حرفه ای است و با این کار میتوانید روی یک نوع از بازی تمرکز کنید. برای انتخاب بازی در مرحله اول به علایق خود توجه کنید و سپس جمعیت طرفداران آن فکر کنید. اگر یک بازی را دوست دارید که تعداد زیادی از افراد به دنبال آن نیستند، به احتمال زیاد نمیتوانید از آن درآمد مناسبی کسب کنید. از طرفی دیگر سعی کنید سراغ بازیهای جدید بروید و بازیهای قدیمی جز آنهایی که نوستالژی هستند، نمیتوانند به یک منبع درآمد ثابت برای شما تبدیل شوند. پس بهتر است آنها را فراموش کرده و سراغ بازیهای جدید با گیم پلیهای جذابتر بروید.
2- اولین ویدیوی خود را بارگذاری کنید
برای شروع نیاز نیست حتما کامل باشید؛ بلکه لازم است که جسارت شروع را داشته باشید، این جمله بسیار کلیشهای و تکراری است؛ اما واقعا کاربردی و درست است. برای شروع نیاز نیست که حتما کاملترین ورژن خود را ارائه دهید، بلکه کافی است کار را شروع کرده و به مرور زمان آن را بهبود ببخشید. برای درک بهتر این موضوع میتوانید سری به ویدیوهای قدیمی بزرگترین گیمرهای یوتیوب بزنید تا ببینید آنها با چه شرایطی کار خود را آغاز کردهاند.
3- استمرار داشته باشید
استمرار یکی از مهمترین مراحل گیمر شدن است و تنها با تمرین مداوم و پشتکار میتوانید مهارتهای خود را تقویت کرده و مرور زمان به جزئیات و تکنیکهای بازی مسلط شوید. استمرار هم در بازی کردن اهمیت دارد و هم در بارگذاری کردن محتوا. در واقع هر چه استمرار داشته باشید و جلوتر بروید، تواناییهای خود را بهتر خواهید شناخت و ضعفهایتان برطرف خواهد شد. در نظر داشته باشید که به محض آپلود کردن اولین ویدیو، بازدید خوبی به دست نخواهید آورد و ممکن است برخی از ویدیوهای شما اصلا دیده نشوند. به همین دلیل مهم است که با شناخت صحیح کار خود را شروع کنید و انتظار نداشته باشید با 3 یا 4 ویدیو به درآمدزایی برسید.
4- رقبا را بررسی کنید
در بسیاری از موارد بررسی رقبا و عملکرد آنها میتواند دید درستتری نسبت به شرایط و نحوه اجرای بازیها در اختیار شما قرار دهد. در نظر داشته باشید که این کار برای ایده گرفتن است و تقلید کردن از هیچ گیمری تحت هیچ شرایطی توصیه نمیشود، بلکه آنچه که میتواند در این بخش آموزنده باشد، بررسی و کنکاش در استراتژیهای خاصی است که هر گیمری با توجه به سبک و تواناییهای خود در بازی اتخاذ میکند. هدف از این کار شناسایی نقاط قوت و ضعف گیمرهای دیگر است تا بتوانید از تکنیکهای آنها الهام گرفته و با تطبیق آنها با سبک و روش خود، به مرور زمان سبک خود اختصاصی خود را در بازی پیاده سازی کنید.
5- تمرین را فراموش نکنید
خرید کارت گرافیک یا سایر تجهیزات گیمینگ فقط به سیستم شما کمک میکنند که بازیها را روانتر اجرا کنند و باعث نمیشوند که شما به گیمر بهتری تبدیل شوید، بلکه تمرین است که میتواند شما را به این هدف برساند؛ بنابراین اگر از خود میپرسید که چگونه یک گیمر موفق شویم؟ جواب بسیار ساده است، باید تمرین کنید. در نظر داشته باشید که باید تعادل مناسبی بین سختافزار، نرمافزار و مهارتهای خود برقرار کنید تا بتوانید به بهترین نتیجه ممکن برسید.
6- بازی با گیمرهای دیگر را فراموش نکنید
یکی دیگر از راههایی که به افزایش بازدید شما کمک خواهد کرد و میتواند میسر گیمر شدن را برایتان هموارتر کند، بازی با سایر گیمرها است. بازی با سایر گیمرها اگرچه جزو شرایط گیمر شدن نیست؛ اما به شما کمک میکند که به مخاطبان سایر بازیکنان هم دسترسی پیدا کنید و از این راه مخاطبان بیشتری را جذب کنید. برای این کار میتوانید از گیمرهای دیگر دعوت کنید که به استودیوی شما بیایند یا این کار را به صورت آنلاین و از راه دور انجام دهید.
7- در انجمنهای بازیها عضو شوید
کسب مهارت در انجام بازیها فقط نیمی از مسیر است و علاوه بر آن نیاز است که دیده شوید تا مخاطبان جذب شما شوند. پیوستن به انجمنهای گیمینگ چه به صورت حضوری و چه به صورت آنلاین به شما کمک میکند که شبکهای از گیمرهای موفق را در اطراف خود داشته باشید. این افراد میتوانند در مسیر تبدیل شدن به یک گیمر حرفهای به شما کمک کرده و از شما حمایت کنند. با تعامل دیگر گیمرها، نه تنها مهارتهای گیمینگ خود را تقویت میکنید، بلکه اعتماد به نفس بیشتری به دست خواهید آورد و میتوانید خود را به منبعی عظیم از مخاطبان بازیهای ویدیویی وصل کنید.
8- هیجان را وارد بازی کنید
هنگام استریم کردن بازیها یا انجام دادن آنها نیاز است که کمی هیجان و آب و تاب چاشنی کار خود کنید تا مخاطبان بیشتری را با خود درگیر کند. به کمک واکنشهای جذاب و گاه اغراقامیز میتوانید توجه بینندگان را جلب کرده و آنها را برای همراهی شما در دنبال کردن بازی، ترغیب کنید. علاوه بر آن تعامل با مخاطبان از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و کارهایی مانند پاسخ دادن به نظرات، پرسیدن سوالهای چالشی و ایجاد گفتگو با مخاطبان باعث میشود که آنها درگیر محتوای شما شده و سایر محتواهای شما را هم دنبال کنند.
9- روی یک بازی تمرکز کنید
برخی از بازیها مانند ماینکرافت، کلش آف کلنز، فورتنایت و حتی برخی از بازیهای فکری و ساده مانند شطرنج بسیار گسترده هستند و و میتوانید برای مدتهای طولانی روی استریم آنها حساب باز کرده و همواره محتوای جدیدی در اختیار کاربران خود قرار دهید. برای نمونه در ماینکرافت محدودیتی برای ایجاد اشیای مختلف وجود ندارد و از این نظر با یک دنیای بی انتها روبرو هستید؛ در نتیجه اگر به دنبال روشهای مناسب برای گیمر شدن هستید، به احتمال زیاد هیچ استراتژی بهتر از تمرکز روی یک بازی جواب نخواهد داد. البته در نظر داشته باشید که نیاز نیست فقط روی یک بازی متمرکز باشید، بلکه پس از ماهر شدن در یک بازی و ارائه محتوای کافی، با در نظر گرفتن نظرات مخاطبان خود میتوانید سراغ بازیهای بعدی بروید یا همان بازی را ادامه دهید.
10- بازیهای جدید را فراموش نکنید
امروز که این مقاله نوشته میشود، آبان ماه سال 1403 است و همه ما منتظر انتشار بازی GTA6 هستیم که قرار است در سال 2025 به بازار عرضه شود و از الان تب و تابی را بین گیمرهای ایجاد کرده است و هیجان زیادی برای بازی کردن آن وجود دارد. به عنوان یک گیمر نیاز است از جدیدترین بازیهای منتشر شده خبر داشته باشید و به محض انتشار، آن را به مخاطبانتان معرفی کرده و حتی آن را بازی کنید. در نظر داشته باشید که این استراتژی در مخالفت با تمرکز روی یک بازی نیست و بیشتر تلاشی است برای حضور در جریان بازیهای جدید تا بتوانید خود را با تغییرات همگام کنید.
گیمر های معروف
به عنوان یک گیمر نیاز است که با مشهورترین گیمرهای ایرانی و جهانی آشنا باشید تا هم بتوانید از آنها الهام گرفته و هم راهها و استراتژیهای جدیدی را یاد بگیرید. پیگیری گیمرهای معروف به شما کمک میکند تا متوجه شوید آنها چگونه به این جایگاه رسیدهاند و انگیزهای باشد برای شما تا بتوانید به جایگاهی مشابه آنها دست پیدا کنید. در نظر داشته باشید که لیست این افراد به طور مدام دچار تغییر خواهد شد و امیدواریم بتوانیم روزی شما را در بین آنها مشاهده کنیم. در ادامه لیستی از مشهورترین گیمرهای ایرانی و خارجی را مشاهده میکنید:
1- بهترین گیمرهای خارجی
Markiplier؛
Jacksepticeye؛
VanossGaming؛
DanTDM؛
PewDiePie؛
Fernanfloo.
2- بهترین گیمرهای ایرانی
آریا کئوکسر؛
نیلو؛
میا پلیز؛
امیر فانتوم؛
علی زلزله؛
تاکسیک گرلگ
تیمسار.
سخن پایانی
چجوری گیمر شویم یا چطور استریم کنیم سوالاتی کلی هستند که پاسخ دادن به آنها در یک نوشته بسیار سخت است و مانند هر شغل تمام وقت دیگری به مطالعه، آزمون و خطا و از همه مهمتر تمرینات مداوم نیاز دارد. علاوه بر آن به وسایل گیمینک متنوعی نیاز است که باعث میشود هزینه گیمر شدن بالا برود و شروع را برای شما سختتر کند. البته همیشه نیاز نیست که از جدیدترین امکانات استفاده کنید و میتوانید کار خود را با کمترین تجهیزات شروع کرده و ب مرور آن را گسترش دهید. در این نوشته سعی کردیم کلیاتی در مورد استریم و گیمر شدن در اختیار شما قرار دهیم و برای شروع این مسیر توصیه میکنیم از تجربیات دیگر گیمرها هم استفاده کنید تا سریعتر بتوانید به درآمد برسید.
منبع