(تصاویر) بیوگرافی، عکس های شخصی و زندگی خصوصی مسعود جعفری جوزانی


بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی: مسعود جعفری جوزانی متولد ۱۸ آذر ۱۳۲۷ در روستای جوزان شهرستان ملایر، کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده و پدر بازیگر مشهور سحر جعفری جوزانی است.

مسعود جعفری جوزانی کارگردان و فیلمنامه نویس تحصیل کرده ایرانی است. بی شک همه ما او را در کنار دختر هنرمندش سحر جعفری جوزانی به یاد می آوریم و سریال تاریخی و محبوب «در چشم باد» را از او به خاطر داریم. برای آشنایی بیشتر با این هنرمند و زندگی و فعالیت هایش با ما همراه باشید.

بیوگرافی مسعود جعفری جوزانی

مسعود جعفری جوزانی، کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده ایرانی در ۱۸ آذر ۱۳۲۷ در روستای جوزان شهرستان ملایر به دنیا آمده است. او برای تحصیل در رشته فیلمسازی به آمریکا می‌رود و در مقطع کارشناسی ارشد این رشته از دانشگاه ایالتی سانفرانسیکو آمریکا فارغ التحصیل می‌شود. مدتی در آمریکا می‌ماند، ازدواج می‌کند و صاحب فرزند می‌شود، اما در نهایت به وطنش باز می‌گردد و حرفه اش کارگردانی را در ایران دنبال می‌کند. جعفری جوزانی مجوز تدریس مادام العمر در دانشگاه ایالتی سان فرانسیسکو را دارد و در حال حاضر در دانشگاه‌های ایران تدریس می‌کند.

مسعود جعفری جوزانی در کنار دخترش سحر

آغاز فعالیت هنری

هنگام بازگشت به ایران کارگردانی را  با ساختن فیلم‌های کوتاه آغاز می‌کند و سپس فیلم بلند «جاده‌های سرد» را در سال ۱۳۶۴ کارگردانی می‌کندو لوح تقدیر بهترین کارگردانی را از اولین دوره جشنواره ادبی ـ هنری روستا در سال ۱۳۶۵ بابت این فیلم دریافت می‌کند. او بیشتر به مسائل اجتماعی می پردازد و ویژگی کاری جوزانی توجه به فرهنگ و بوم اقوام ایرانی در آثارش است و از این جهت بین سینماگران ایرانی متمایز و متفاوت است و اغلب فیلم‌هایش پیوندی عمیق با طبیعت دارند.

 

لوکیشن‌های بکر جاده‌های سرد در فصل زمستان و یا لوکیشن‌های ناب و چشم‌نواز حوالی شیراز و چهارمحال و بختیاری در فیلم‌های «شیر سنگی»، «در مسیر تندباد» و «دل و دشنه» در ذهن مخاطبان او ماندگار شده است. جوزانی پس از کارگردانی مجموعه تلویزیونی «در چشم باد» حدود یک دهه کارگردانی را کنار گذاشت، اما با فیلم سینمایی «ایران برگر» دوباره به این حرفه برگشت و پس از آن نیز فیلم جنجالی «پشت دیوار سکوت» را ساخت.  

همسر و فرزندان مسعود جعفری جوزانی

جعفری جوزانی زمانی که برای تحصیل در سانفرانسیسکو آمریکا به سر می‌برده با زنی آمریکایی ازدواج می‌کند و در سال ۱۳۵۷ صاحب فرزند دختری به نام سحر می‌شود. مسعود جعفری پس از جدایی از همسر به همراه دخترش که آن زمان پنج ساله بود به ایران باز می‌گردد. سحر جعفری جوزانی که یار و همراه همیشگی پدر است نیز به دنیای سینما رو آورده و بازیگر و نویسنده است. این پدر و دختر در اغلب فیلم‌هایی که مسعود جعفری ساخته با هم همکاری داشته اند.

سحر جعفری جوزانی در پیج شخصی اش در اینستاگرام عکس‌هایی با برادرش سپنتا نیز منتشر کرده و توضیح داده که او در کودکی در سریال «در چشم باد» نقش کودکی اکبر عبدی را بازی کرده و هم اکنون برای تحصیل در خارج از کشور  به سر می‌برد. از سپنتا اطلاعات دقیق تری وجود ندارد.

سپنتا برادر سحر جعفری جوزانی در سریال «در چشم باد»

سحر جعفری جوزانی در کنار برادرش سپنتا

موسسه «جوزان فیلم»

کارگردان معروف سینما، موسسه ای سینمایی با نام «جوزان فیلم» را تاسیس کرده و شخصا مدیرعامل این شرکت است. 

حاشیه ها

  • حمایت علنی از حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۲ 
  • تصادف شدید در راه ملایر برای رونمایی کتاب گردش تصویر (بدون آسیب جدی) ۱۳۹۷

جعفری جوزانی پس از تصادف در راه ملایر

کارنامه هنری مسعود جعفری جوزانی

فیلم ها

  • (1402) بهشت تبهکاران، کارگردانی
  • (۱۳۹۵)  پشت دیوار سکوت ، نویسندگی و کارگردانی 
  • (۱۳۹۳)  ایران برگر ، نویسندگی و کارگردانی 
  • (۱۳۸۶)  همخانه ، تهیه کنندگی 
  • (۱۳۸۳)  غروب شد بیا ، تهیه کنندگی 
  • (۱۳۸۷_۱۳۸۲) مجموعه تلویزیونی  در چشم باد ، نویسندگی و کارگردانی 
  • (۱۳۷۸)  چشم هایش ، نویسندگی (به کارگردانی فرامرز قریبیان، با داستان «چشمهایش» بزرگ علوی اشتباه نشود.) 
  • (۱۳۷۷)  بلوغ ، نویسندگی و کارگردانی و تهیه کنندگی
  • (۱۳۷۳)  دل و دشنه ،  نویسندگی و کارگردانی و تهیه کنندگی
  • (۱۳۷۱)  یک مرد یک خرس ،  نویسندگی و کارگردانی و تهیه کنندگی 
  • (۱۳۷۰)  ناصرالدین شاه آکتور سینما ، تهیه کنندگی 
  • (۱۳۶۹)  سایه خیال ، نویسندگی و تهیه کنندگی 
  • (۱۳۶۷)  در مسیر تندباد ، نویسندگی و کارگردانی 
  • (۱۳۶۵)  شیر سنگی ، نویسندگی و کارگردانی و تهیه کنندگی
  • (۱۳۶۴)  جاده های سرد ، کارگردانی 
  • (۱۳۶۴)  شهر موشها ، مشاوره هنری (فیلم سینمایی عروسکی به کارگردانی مرضیه برومند)

کتاب ها

مسعود جعفری جوزانی، سه فیلمنامه ای را که نویسندگی کرده به صورت کتاب نیز به دست چاپ سپرده و منتشر کرده است. 

  • یک مرد، یک خرس
  • ایران‌برگر
  • کوروش کبیر

مراسم رونمایی کتاب «کورش کبیر»

کتاب زندگینامه مسعود جعفری جوزانی

در مرداد سال ۱۳۹۷ کتابی شامل خاطرات و زندگینامه و فعالیت های هنری مسعود جعفری جوزانی با نام « گردش تصویر » به نویسندگی حسن یزدانی توسط نشر «روزنه» به چاپ رسیده و در مراسم تجلیل این کارگردان سرشناس در شهرستان ملایر؛ زادگاه او، رونمایی شده است. این کتاب در واقع حاصل بیست جلسه مصاحبه با این هنرمند است.

مراسم رونمایی کتاب گردش تصویر

تجلیل از مسعود جعفری جوزانی 

مستند «عمو جان» 

فیلم مستند « عمو جان » پرتره‌ای از مسعود جعفری جوزانی است که در مهرماه سال ۱۳۹۴  از شبکه مستند سیما روی آنتن رفته است.  

مستند «عموجان»

گفته های معروف جعفری جوزانی

مسعود جعفری جوزانی روحیه منتقد و تحلیگری دارد و در مصاحبه هایش همیشه از بسیاری مسائل پیرامون انتقادهای جالب و تاثیرگذاری کرده است. همین امر باعث شده بعضی گفته ها و جملات او در بعضی رسانه هااز جمله «ویکی گفتاورد» جمع آوری گردد. برای آشنایی بیشتر با شخصیت این هنرمند با هم تعدادی از این گفته ها را می خوانیم:

  • فراموش نکنید که حرف زدن راحت است اما عمل به حرف کار دشواری است به همین خاطر در کنار مسئولان سینما گران هم باید دقت داشته باشند تا اسیر پیش‌داوری و قضاوت‌های زود هنگام نشوند و بیش از گذشته به یکدیگر فضا بدهند تا بتوانند عملکرد خودشان را نشان دهند.»
  • «باور کردنش برای من سخت است که برای ساخت پروژه ملی نظیر کوروش کبیر، کشور ثروتمند ما که از درآمد سرشار نفت برخوردار است پول نداشته باشد. بی‌شک این موضوع باعث می‌شود ما در مقابل کوروش شرمنده شویم.»
  • «هرپدیده، هراندیشه، هرآیین و حتی هرشیئی که وارد ایران شده است، ما اول با درک و سلیقه بومی آن را شبیه خودمان کرده‌ایم؛ بعد توانسته‌ایم از آن بهره‌برداری درستی کنیم و گاهی این را به خارج هم صادر کرده‌ایم؛ خصیصه بارزی که در گیرودار اتفاق‌های تاریخی موجب بقا و حتی رشدمان هم شده است.»
  • «وقتی کاری را دوست دارم، به سختی یا آسانی آن فکر نمی‌کنم.»
  • «وسایل ارتباط جمعی چنان در تاروپود زندگی تنیده‌اند که فردگرایی و جمع‌گرایی را در دورترین نقاط جهان نهادینه کرده‌اند. شیوه زندگی و ارزش‌ها به‌سرعت دگرگون می‌شوند. سرعت این تغییر و تحول تا حدی است که آدم‌های میانسال در کشور، شهر و حتی خانواده خود احساس بیگانگی می‌کنند. آدم‌آهنی‌ها هرروز کارخانه‌ها را فتح می‌کنند. تعداد بیکاران در جوامع بشری هرروز بیشتر می‌شود. اصلاحات سیاسی رنگ باخته‌اند، ارزش‌های خانواده در حال فروپاشی است. ازدواج که روزی هدف و آرزوی جوانان بود، به یک ضدارزش تبدیل شده است.»
  • «من تا کاری را دوست نداشته باشم نمی‌سازم؛ چراکه می‌دانم مانند دیگران‌شدن کار بیهوده و بی‌ارزشی است. از نوجوانی از عوام‌گرایی و عوام‌زدگی و پوپولیست‌بودن بیزار بوده‌ام.»

منبع: ستاره 


منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

ماجرای ورود اکبر زنجانپور و خسرو شکیبایی به دوبله فیلم هندی «شعله»

اکبر زنجانپور چطور دوبلور نقش جبارسینگ فیلم «شعله» با حضور آمتاب باچان، دارمندرا، سانجیو کومار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد