مقدمه : شاید این سوال را داشته باشید که پشتیبانی سایت شامل چه مواردی است و فرد متخصص که مسئول سایت است چه وظایفی را برعهده دارد؟ باید بگوئیم که پشتیبان سایت وظیفه نظارت و مدیریت بر عملکرد بهتر سایت داشته و در مواقع بروز هرگونه مشکل در سایت همچون آپدیت سیستم مدیریت محتوا و پلاگین ها، نگهداری از هاست، امنیت سایت و… باید بتواند آن را حل نماید
بعد از اینکه کارهای طراحی سایت به اتمام می رسد نوبت به دریافت خدمات پشتیبانی سایت می رسد که تضمین کننده عملکرد صحیح در درج محتوا، بهینه سازی صفحات سایت و سئو، افزایش امنیت سایت و… می باشد. شاید این سوال را داشته باشید که پشتیبانی سایت شامل چه مواردی است و فرد متخصص که مسئول سایت است چه وظایفی را برعهده دارد؟ باید بگوئیم که پشتیبان سایت وظیفه نظارت و مدیریت بر عملکرد بهتر سایت داشته و در مواقع بروز هرگونه مشکل در سایت همچون آپدیت سیستم مدیریت محتوا و پلاگین ها، نگهداری از هاست، امنیت سایت و… باید بتواند آن را حل نماید. در ادامه اطلاعات بیشتری از این مورد در اختیارتان قرار می دهیم و کافی است با ما همراه باشید.
وبسایت بدون پشتیبان چه خطراتی را به همراه خواهد داشت؟
هر سایتی بعد از طراحی نیازمند مراقبت بوده تا در برخورد با مسائل مربوطه، سایت به روند خود ادامه دهد و فعال باشد. وبسایتی که پشتیبان ندارد در اغلب اوقات با مشکلاتی همچون مسائل امنیتی و هک شدن، آپدیت محتوا، بروزرسانی پلاگین های وردپرس و… مواجه می شود که اهمیت پشتیبان سایت را دوچندان می کند. به همین خاطر وبسایت بدون پشتیبان پتانسیل ایجاد خطرات زیاد را برای صاحب سایت به همراه دارد و حتی در اغلب اوقات کسب و کار وی را با کاهش تقاضا و فروش همراه می سازد.
انواع پشتیبانی سایت
پشتیبانی سایت در انواع محتلفی وجود دارد که هر کدام از آن ها عبارتند از:
- پشتیبانی سایت فروشگاهی
- پشتیبانی ویسایت خبری
- پشتیبانی سایت مجله ای یا محتوایی
- پشتیبانی سایت شرکتی
- پشتیبانی ویسایت شخصی
- پشتیبانی سایت دانلود
- پشتیبانی ویسایت خدماتی
پشتیبانی سایت شرکتی
شرکت هایی که دارای وبسایت بوده نیازمند فردی متخصص هستند تا خدماتی همچون بروزرسانی وردپرس، رفع مشکلات فنی سایت، تولیدمحتوا و یا حتی بروزرسانی محتوا و… را برای آن ها انجام دهد که در هر بیزینس و شرکتی این موارد متفاوت است.
پشتیبانی سایت فروشگاهی
همچنین سایت های فروشگاهی که به دلیل تقاضای زیاد مشتریان آن ها در خرید محصول نیازمند ادمین سایت و پشتیبان هستند تا مدیریت کلی بر میزان سفارش ها از طریق سایت داشته باشند. خدماتی همچون پشتیبانی فنی، مدیریت کالا و فروش آن ها، بروزرسانی قیمت های سایت و… از جمله این موارد بوده که فرد متخصص و پشتیبان سایت وظیفه مدیریت این موارد را برعهده دارد.
پشتیبانی سایت مجله ای یا همان محتوایی
خدماتی که برای سایت های مجله ای باید در نظر گرفت شامل مواردی همچون تولید محتوا، پشتیبانی مستمر، هاستینگ قوی در بازدید زیاد سایت و.. دارند در این قبیل سایت ها بسیار زیاد احساس می شود و باید به طور جدی مدنظر قرار داده شود.
پشتیبانی سایت شخصی
افرادی هم هستند که برای خود وبسایت شخصی طراحی کرده و به دلیل عدم آگاهی و نداشتن وقت نیازمند پشتیبان بوده تا در وبسایت فعالیت مستمر داشته باشد و خدمات تولید محتوا و بروزرسانی و… را انجام دهد. پشتیبانی سایت های شخصی از هزینه کمتری برخوردار است چرا که حجم کاری آن کم بوده و نیازمند تلاش زیاد در سایت نمی باشد.
مهمترین وظایف پشتیبان سایت
مهمترین وظایفی که یک پشتیبان سایت برعهده دارد شامل موارد زیر است که عبارتند از:
- تجزیه و تحلیل سایت و توانایی حل مشکلات آن
- اصلاح سایت از نظر فنی
- تولید محتوا و برروزرسانی آن
- پاسخ به کاربران در سایت
- تقویت امنیت سایت
- توانایی بروزرسانی وردپرس و افزونه های آن
- مسلط به بهینه سایت و سئو
- رفع مشکلات رابط کاربری و بهینه سازی سایت از نظر UX UI
- آشنا به نرم افزارهای آفیس Microsoft Office
- شناخت ابزارهای بالابردن سرعت سایت و کارکردن با آن ها
- توانایی کار با فتوشاپ و تولید بنرهای تبلیغاتی در سایت
مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم به طور جزئی و همراه با جزئیات بیان کردیم. حال اگر بخواهیم وظایف یک پشتیبان سایت را با چک لیست کلی بیان کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:
- پشتیبانی فنی سایت: خدماتی همچون بروزرسانی وردپرس و افزونه ها، امنیت سایت، بررسی میزان عملکرد سایت و… را شامل می شود.
- پشتیبانی محتوایی سایت: مهمترین بخش این نوع پشتیبانی مربوط به تولیدمحتوا و بروزرسانی مستمر محتوای سایت می باشد.
- پشتیبانی طراحی و گرافیکی سایت: این بخش از پشتیبانی شامل تولید بنرهای تبلیغاتی در سایت و.. می شود که باید با فتوشاپ و ابزارهای دیگر صورت گیرد.
- پشتیبانی سئو برای بهینه سازی سایت: پشتیبانی سایت و سئو برای کسب و کارهایی که اهداف سئویی و جذب ترافیک را دنبال می کنند مناسب بوده و شامل بهینه سازی سایت از نظر ساختار صفحات و کلمه کلیدی تا سئو داخلی و خارجی و.. می باشد.
مهارتهای لازم برای یک پشتیبان سایت حرفهای
یک پشتیبان سایت باید از مهارت های لازم که در ادامه بیان می کنیم برخوردار باشد که این مهارت ها عبارتند از:
- فن بیان قوی
- توانایی فعالیت تیمی
- دانش فنی
- تجربه بالا
- توانایی ارائه مشاوره
- توانایی حل مسئله
هزینه پشتیبانی سایت چقدر است؟
هزینه پشتیبانی سایت به فاکتورهای زیادی بستگی دارد که مهترین آن ها میزان و حجم کاری است که شما از پشتیبان انتظار دارید. به طور مثال سایت های شخصی که حجم کاری کمی دارند می توان هزینه پشتیبانی را بین ۳ الی ۵ میلیون در ماه تخمین زد اما برای وبسایت های فروشگاهی که با حجم زیادی از محصولات و بروزرسانی محصولات و حتی محتوا مواجه هستیم، قیمت پشتیبانی سایت بین ۵ الی ۱۰ میلیون در نظر گرفته می شود. یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در برآورد هزینه پشتیبانی سایت مربوط به میزان تخصص فرد می باشد. در واقع هرچقدر مهارت و تخصص فرد پشتیبان در حوزه کاری اش بیشتر باشد به همان نسبت نیز نرخ او برای انجام خدمات پشتیبانی سایت شما بیشتر خواهد بود. بهترین توصیه ای که برای شما عزیزان داریم ای بوده که خودتان با پشتیبان سایت تلفنی صحبت کرده و از خواسته خود در رابطه با پشتیبانی و میزان هزینه آن توافق نمائید.
پشتیبان سایت کیست؟
به فردی که وظیفه نظارت و همچنین مدیریت بر نگهداری وبسایت را داشته پشتیبان سایت گویند که تمام تلاش خود را معطوف بر فعال نگه داشتن سایت و بهبود ساختار کلی سایت از نظر فنی و محتوایی و… می کند. افرادی که به عنوان پشتیبان سایت در حال ارائه خدمات به کسب و کارهای اینترنتی هستند دوره های آموزشی تخصصی زیادی را از وردپرس و… گذرانده اند و در این زمینه توانایی پشتیبانی و بهبود عملکرد سایت را به صورت دورکاری و یا حتی حضوری برعهده دارند. این موضوع را هم بیان کنیم که امروزه اغلب افراد پشتیبان سایت به صورت فریلنسر و دورکار در حال فعالیت هستند و نکته ای که در این مواقع باید دقت داشته باشید رزومه کاری فرد و میزان تخصص و سابقه کاری او بسیار دخیل می باشد.
منبع