وضعیت نسل جدید در مهارت‌های تایپ کردن خوب نیست

نسل جدید که به Gen Z نیز معروف هستند اکثراً با نمایشگرهای لمسی و صفحات دیجیتالی بزرگ شده‌اند و شاید کمتر با کیبوردهای فیزیکی آشنایی دارند. اکنون نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که این نسل در مهارت‌های تایپ کردن افت کرده‌اند.

بر اساس گزارشی که از سازمان آموزش ایالات متحده منتشر شده، در سال 2000، حدوداً 44 درصد فارغ التحصیلان مدارس، دوره کیبورد را گذرانده بودند، در صورتی که در سال 2009 این مقدار به 2.5 درصد کاهش یافته است. شاید در ابتدا به نظر برسد که این کاهش به دلیل استفاده از کیبوردهای مجازی باشد، اما نتایج پژوهش‌ها چیز دیگری را نشان می‌دهد.

خانم Christine Mueller، معلم سابق در اوکاهاما این پدیده را زمانی متوجه شد که مدرسه لپ‌تاپ‌هایی را در اختیار دانش آموزان خود گذاشت اما نحوه تایپ بهینه را به آنها آموزش نداد. به همین جهت خانم مولر تصمیم گرفت گروهی را تشکیل دهد تا دانش‌آموزان را به تمرین تایپ کردن تشویق کند.

خانم مولر نتیجه این گروه را زمانی متوجه شد که سریع‌ترین دانش آموز کلاس توانست به سرعت 91 کلمه در دقیقه برسد در حالی که میانگین سرعت کل کلاس از 13 کلمه در دقیقه به 25 کلمه در دقیقه افزایش یافت.

اما اینکه چرا نسل جدید با وجود علاقه بیشتر به تکنولوژی، در مورد تایپ کردن مشکل دارند، توسط مرکز تحقیقاتی Pew این اعلام شده که بسیاری از معلمان فکر می‌کنند که دانش آموزان به صورت طبیعی، مهارت های تایپ کردن را توسط استفاده مداوم از دستگاه‌ها به دست می‌آورند.

تاثیر کیبوردهای مجازی بر مهارت‌های تایپ

در این نسل، بسیاری از دانش آموزان گوشی و تبلت را به دستگاه‌های دارای کیبورد فیزیکی ترجیح داده‌اند، برای مثال Paige DeChaney هجده ساله، خاطرات هشت صفحه‌ای خود را کاملاً با استفاده از آیپد نوشته است. همچنین داده‌ها نشان می‌دهد که 39 درصد مشارکت در کلاس‌های آنلاین، از طریق گوشی بوده است.

همینطور یکی دیگر از روندهایی که در این امر تاثیرگذار بوده، امکان مشاهده انگشتان در حین تایپ با کیبورد مجازی جهت جلوگیری از تایپ اشتباه است که این نسل، آن را به استفاده از کیبورد فیزیکی بدون این قابلیت ترجیح می‌دهند.

این گزارش همچنین به این نکته اشاره کرده که دانش آموزانی که در امتحانات بر پایه کامپیوتر شرکت کرده‌اند و دارای مهارت تایپ بهتری هستند، نمرات بالاتری را ثبت کرده‌اند چرا که تمرکز کمتری را به کیبورد خود تخصیص می‌دهند.

شاید این گزارش‌ها را بتوان نشانه‌ای برای لزوم بازگشت دستورالعمل‌های تایپ سنتی به مدارس باشد. نظر شما در این مورد چیست؟


منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

رئیس و دبیر شورای نظارت بر صدا و سیما تعیین شدند

شورای نظارت بر صدا و سیما یکی از جایگاه‌های ویژه نظارتی بر رسانه ملّی به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد