گوشی‌های تولید شده به روش ODM تولید ملی هستند

طبق مصوبه‌ای که در تابستان گذشته توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ شده است، گوشی هایی که به روش ODM در خارج از کشور تولید و توسط شرکت‌های ایرانی در بازار داخل عرضه می‌شوند، با رعایت شروطی تولید ملی به حساب می‌آیند.

تولید به روش ODM چیست و چه تفاوتی با روش OEM دارد؟

در مدل ODM (تولید بر اساس طراحی اصلی)، شرکت تولیدکننده خارجی مسئول طراحی و تولید محصول است و محصول نهایی با برند سفارش‌دهنده عرضه می‌شود. این روش مناسب شرکت‌هایی است که تخصص یا امکانات لازم برای طراحی ندارند و به دنبال کاهش هزینه و زمان تولید هستند.

در مقابل، در مدل OEM (تولید بر اساس تجهیزات اصلی)، طراحی محصول توسط شرکت سفارش‌دهنده انجام می‌شود و تنها فرآیند تولید به تولیدکننده خارجی سپرده می‌شود. این مدل برای شرکت‌هایی مناسب است که می‌خواهند کنترل بیشتری روی طراحی داشته باشند. شیوه تولید گوشی‌های اپل که در آن طراحی توسط اپل انجام می‌شود اما تولید آن بر عهده شرکت‌هایی مثل فاکس‌کان است در این دست قرار می‌گیرد.

پذیرش گوشی های ODM به عنوان تولید ملی به شرط تأیید سیستم عامل

بر اساس گزارش تسنیم، در اردیبهشت‌ماه گذشته جلسه‌ای در یکی از دستگاه‌های بالادستی برای ساماندهی واردات تلفن همراه برگزار شده است که یکی از موضوعات آن، پذیرش تولید گوشی به روش ODM بوده است. در این مدل، تولید محصول به شرکت خارجی سپرده می‌شود، اما برند نهایی متعلق به شرکت سفارش‌دهنده است. این روش به تازگی به عنوان روشی رسمی برای تولید داخلی توسط وزارت صمت تأیید شده و مصوبه آن در مردادماه ابلاغ شده است.

طبق این مصوبه، تلفن‌های همراهی که به روش ODM تولید شوند، در صورتی که سیستم‌عامل آنها مورد تأیید وزارت ارتباطات باشد، به عنوان تولید داخل شناخته می‌شوند. این امر به گوشی‌های ODM اجازه می‌دهد از مزایایی مانند تخصیص ارز نیمایی و حمایت‌های مرتبط با تولید داخلی برخوردار شوند.

هدف از این مصوبه، کاهش هزینه‌ها و توسعه سهم بازار داخلی در حوزه گوشی‌های هوشمند عنوان شده است. همچنین، با فراهم کردن امکان تولید گوشی‌های ODM، برندهای ایرانی می‌توانند محصولات خود را با برند داخلی عرضه کرده و در بازار مشارکت بیشتری داشته باشند.


منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

گیاه هُماوَر یا گوش خر؛ موجزه طبیعت برای ترمیم زخم‌ و کبودی!

راز بقا: گیاه گوش خر (هُماوَر طبی) نام علمی: Symphytum officinale ریشه‌های گیاه گوش خر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد