کمبود این ویتامین باعث ضعیف شدن اعصاب و حافظه میشه!

تاثیر کمبود ویتامین بر اعصاب: کمبود ویتامین و مواد مغذی ضروری در بدن می‌تواند باعث تضعیف روحیه در افراد شود. آیا می‌دانستید که افسردگی، اضطراب و تغییر روحیه به طور مداوم یا دیگر مشکلات رفتاری به دلیل کمبود این ویتامین‌ها می‌باشد؟ تقریباً یک پنجم از جوانان در جهان دچار این کمبود‌ها هستند و بسیاری از افراد در دنیا احساس اضطراب و افسردگی و دیگر مشکلات ذهنی را دارند. حال در این قسمت از سلامت، ۸  مورد از بهترین ویتامین‌های بدن را به شما معرفی می‌کنیم که کمبود آنها باعث اختلالاتی در روحیه افراد و ابتلا به مشکلات روانی همچون افسردگی، استرس، ضعیف شدن اعصاب و حافظه  و… خواهد شد.

بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای خوردن قرص ویتامین دی!

1. ویتامین D

کمبود ویتامین D می‌تواند به علت کم قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول چند ماه و چند سال باشد. اگرچه ممکن است افرادی در مناطق آفتابی زندگی کنند اما باز هم کمبود ویتامین D داشته باشند.

این افراد معمولاً بیشتر زمان‌ها را در خانه سپری می‌کنند و کمتر بدنشان در معرض نور خورشید قرار می‌گیرد. مکمل ویتامین D تنها راه برای جلوگیری از کمبود آن نیست. ویتامین D نقش اساسی برای عملکرد‌های مهم در بدن دارد که یکی از آنها جذب فسفر در جریان خون می‌باشد.

این ماده برای سلامت ذهن نیز بسیار ضروری است و می‌تواند ترمیم سلول‌ها و همین طور رشد بافت مغز را آسان تر کند. از طرفی سلول‌های مغزی را سالم تر نگه می‌دارد و به آنها کمک می‌کند که توانایی ذهنی و حافظه بالاتری داشته باشند.

کمبود ویتامین D می‌تواند با اختلالات تاثیرگذار فصل مرتبط باشد یا اینکه ناراحتی و افسردگی را برای فرد به وجود بیاورد که معمولاً در ماه‌های پاییز بیشتر است و کمبود ویتامین D همچنین می‌تواند باعث بیماری‌های اضطرابی شدید شود.

2. اسید چرب امگا 3

تاثیر کمبود ویتامین بر اعصاب، تعادلی بین اسید چرب امگا 3 و امگا 6 می‌تواند تغییر روحیه را برای فرد و همچنین مشکلات ذهنی به وجود بیاورد. آیا می‌دانستید که 60 درصد از مغز انسان را چربی تشکیل داده است؟ به همین دلیل بدن شما نمی تواند اسید چرب ضروری را بسازد و مغزتان نیز نمی تواند آن را بسوزاند.

اگر رژیم غذایی شما کمبود چربی با کیفیت بالا مثل امگا 3 دارد، پس بدن شما نیز سلول‌های عصبی باکیفیت پایین می‌سازد.

اگر رژیم غذایی شما چربی خوب دارد پس سلول‌های عصبی با کیفیت بالا می‌سازد و می‌تواند عملکرد مغز و سلامت ذهن را تضمین کند و از آنجایی که امگا 3 فعالیت سلول B را افزایش می‌دهد و باعث تولید آنتی بادی‌ها می‌شود، پس برای کاهش التهاب بدن مناسب است.

آنها می‌توانند عملکرد مغز را بالا ببرند و روحیه شاد و مثبت را نیز افزایش دهند. کمبود امگا 3 همچنین می‌تواند باعث افسردگی، اختلال بی توجهی، اختلالات شخصیتی و اسکیزوفرنی شود.

3. ویتامین B

تاثیر کمبود ویتامین بر اعصاب، این ویتامین‌ها غذا را به سوخت بدن تبدیل می‌کند و به بدن کمک می‌کند که انرژی خود را حفظ کند و بتواند سلول‌های آسیب دیده را ترمیم کند. آنها نقش مهمی را در قسمت‌های مختلف برای سلامتی ایفا می‌کنند و عملکرد ایمنی بدن، گوارش، سلامت و جریان خون و خواب مناسب را ایجاد می‌کنند.

ویتامین‌های B نقش اساسی را برای سلامت ذهن و کاهش استرس و کمبود حافظه ایفا می‌کنند. کمبود ویتامین B می‌تواند منجر به افسردگی، اضطراب، فوبیا و دیگر اختلالات عصبی شود.

4. آمینو اسیدها

آمینو اسیدها زنجیره‌های پروتئینی را می‌سازند. جدا از کمک کردن آنها به بدن در ساخت عضله برای سلامت عملکرد مغز نیز مناسب هستند که کمبود آمینو اسیدها می‌تواند باعث افسردگی، نارسایی مغزی و کاهش تمرکز شود.

5. زینک

زینک سلامت عملکرد مغز را تقویت می‌کند همچنین می‌تواند سیستم عصبی مرکزی و جانبی را فعال کند و نقش مهمی را در پروسه تعادلی هورمون‌ها ایفا می‌کند. کمبود زینک باعث افسردگی، اضطراب و اختلالات غذا خوردن و اسکیزوفرنی می‌شود.

6. آهن

تاثیر کمبود ویتامین بر اعصاب، کمبود آهن یکی از بزرگترین مشکلات تغذیه‌ای افراد در جهان می‌باشد و معمولاً در بین خانم‌ها نیز بیشتر است، مخصوصا آنهایی که پریودهای سنگین و شدید دارند یا بچه شیر می‌دهند یا ورزشکار هستند یا رژیم غذایی آنها بسیار سبک است.

افراد گیاهخوار نیز با کمبود آهن مواجه می‌شوند. آهن برای سلامت مغز و سیستم عصبی ضروری است و کمبود آن می‌تواند باعث افسردگی، اضطراب، کاهش تمرکز، آلزایمر و خستگی مفرط شود.

بیشتر بخوانید: علائم کمبود ویتامین C: این ۷ علامت را جدی بگیرید

نوشته کمبود این ویتامین باعث ضعیف شدن اعصاب و حافظه میشه! اولین بار در مجله خبری چشمک. پدیدار شد.


منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

۸ معجزه زعفران برای زنان که نمی دانستید

فواید زعفران: زعفران از جمله چاشنی‌های بسیار محبوب است که نه تنها در پخت غذا، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *