کشف هویت شبح اقیانوس: گونه‌ای ناشناخته که ۲۵ سال پنهان مانده بود

زیست‌شناسان پس از تقریباً ۲۵ سال پژوهش، در نهایت دریافته‌اند موجود درخشان و شناوری که در دنیای تاریک ناحیه ژرف‌دریایی و منطقه‌ی نیمه‌شب اقیانوس آرام کشف شده بود، گونه‌ی خاصی از حلزون بی‌صدف دریایی است.

بروس رابیسون، زیست‌شناس دریایی که سال‌ها به کمک وسایل نقلیه رباتیک در حال کاوش در دره مونتری در سواحل کالیفرنیا بوده است، در اوایل سال ۲۰۰۰ با موجودی عجیب روبه‌رو شد. این دره عظیم که در بستر اقیانوس آرام قرار دارد، به‌سرعت از مناطق کم‌عمق ساحلی به عمقی بیش از سه کیلومتر می‌رسد. رابیسون به‌ نیویورک‌تایمز می‌گوید: «هیچ ایده‌ای نداشتیم که این موجود چیست.»

موجود ژلاتینی شبح‌گون توسط دانشمندان «بثی‌دیویوس» نام گرفته است، بخش اول نامش از واژه‌ی یونانی «Bathys» به معنای عمیق گرفته شده و بخش دوم به معنای مکار و حیله‌گر است، زیرا با حیله‌گیری، هویت خود را برای ۲۵ سال پنهان کرده بود. او با کلاهک عظیمی در یک سمت از سر، زائده‌هایی انگشت‌مانند در سمت دیگر و اندام‌های داخلی رنگارنگی در میان بدنش، ظاهر عجیبی دارد.

رابیسون و همکارش در مؤسسه‌ی تحقیقات آکواریوم خلیج مونتری، تحقیقات خود را برای شناسایی هویت این موجود ناشناخته آغاز کردند.

موجود شبح‌گون، نماینده خانواده‌ای کاملاً جدید از موجودات زنده است

اکنون، پس از گذشت یک‌چهارم قرن و تحقیق روی ۱۵۷ نمونه از این موجود در زیستگاه‌های ژرف دریایی و همچنین در آزمایشگاه، دانشمندان به نتایج شگفت‌انگیزی دست یافته‌اند آن‌ها گزارش داده‌اند که این موجود، نماینده‌ی خانواده‌ای کاملاً جدید از موجودات زنده است که در اعماق تاریک میان‌آبی، در منطقه نیمه‌شب اقیانوس‌ها زندگی می‌کند؛ بخشی از اقیانوس که بزرگ‌ترین و ناشناخته‌ترین زیستگاه کره زمین به شمار می‌آید.

علاوه‌براین، ظاهر و رفتار گونه‌ی تازه کشف‌شده، شبیه به هیچ‌کدام از نزدیک‌ترین خویشاوندان دیگرش در درخت زندگی نیست.


منبع: https://www.zoomit.ir/energy-environment/429852-sea-slug-nudibranch-deep-sea/

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن ناسا یک گام دیگر به کشف اسرار کیهان نزدیک شد

تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن (NGRST) آخرین سازه بزرگ خود را دریافت کرد: مجموعه تلسکوپ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد