کاهش دعاوی اختلافات با افزایش آگاهی حقوقی مردم

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ «علی فولیان» معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین در دهمین مرحله از اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان ضمن تشریح اهداف اجرای این طرح که در مسجد صاحب الزمان (عج) شهر بیدستان برگزار شد، بیان کرد:  هر چه سطح دانش و آگاهی‌های حقوقی مردم بیشتر باشد، شاهد کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی خواهیم بود و با آگاهی‌بخشی دقیق می‌توان از قضایی شدن بسیاری از موضوعات جلوگیری کرد.

وی هدف از حضور در مساجد و اجرای طرح هر مسجد یک حقوقدان به صورت محله محور را ارتقای آگاهی‌های حقوقی و عمومی جامعه عنوان کرد و افزود:  با این اقدام  ضمن آشنایی مردم با حقوق و تکالیف‌شان، فرهنگ قانونگرایی و پرهیز از قانون گریزی در جامعه ارتقاء می یابد.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین اظهارکرد: با اجرای این طرح که یک خدمت بزرگ و خداپسندانه بوده و با مشارکت حقوقدانان و مدیران دستگاه‌ها انجام می شود، مسائل، مشکلات قضایی و حقوقی محلات شناسایی و پیگیری می‌شود و از شکل‌گیری برخی جرائم و تخلفات و آسیب های اجتماعی پیشگیری می شود.

فقدان فرهنگ گفت و گو محور، ریشه بسیاری از اختلافات است

فولیان ریشه بسیاری از مشکلات و اختلافات را ناشی از فقدان فرهنگ گفتگو محور یا عدم گفتگوی صحیح بین مردم دانست و بیان کرد: ما یا اصلاً گفتگو نمی‌کنیم یا گفتگوهای ما صحیح نیست و در آخر منجر به تنش و پرخاشگری می‌شود.

وی افزود: اگر بتوانیم خوب با هم گفتگو کنیم و خوب گوش دادن را یاد بگیریم بسیاری از مشکلات جامعه حل می شود.

این مقام قضایی اظهار کرد: بعضاً زوجین مهارت گفتگو ندارند و تنش‌هایی بین آنها پیش می‌آید و چون مهارت ارتباطی خوب ندارند، این موضوع منجر به طلاق و جدایی آنها می‌شود.

وی عنوان کرد: در دستگاه قضایی در شش ماهه اول سال۱۴۰۳ نزدیک به ۶هزار پرونده قضایی در زمینه جرایمی مانند توهین، تهدید، تهمت، ضرب و جرح، نزاع ناشی تشکیل شده که ناشی از عدم مهارت ارتباطی و عدم گفتگوی صحیح بین افراد است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین خاطرنشان کرد: در این حوزه پای دستگاه‌های فرهنگی، آموزشی و تربیتی در میان است ولی متاسفانه این دستگاه‌ها کوتاهی کرده‌اند و نتوانسته‌اند بحث مهارت کنترل خشم را در مدارس و رسانه‌ها به مردم آموزش بدهند.

وی با تاکید بر کنترل خشم و پرخاشگری و تمرین نیکو صحبت کردن در کاهش‌ زمینه بسیاری از جرائم گفت: اگر حقی نزد دیگری داریم بدون هرگونه بحث و جدل می‌بایست حقمان را در چارچوب قانون و محترمانه مطالبه کنیم.

این مقام قضایی با اشاره به تاثیر پایبندی مردم و مسئولان به تعهدات قانونی و نهادینه سازی احساس مسئولیت پذیری در همه اقشار در ایجاد یک جامعه متعهد و تقویت اعتمادآفرینی و تحقق عدالت در جامعه اظهارکرد: وقتی هر شخصی در هر موقعیتی در جامعه با تعهد و حس مسئولیت پذیری، وظیفه شناسی، پاکدستی و صداقت نسبت به سایر اقشار جامعه رفتارکند؛ یکپارچگی، اعتماد و احترام در محیط پیرامون خود به وجود می‌آورد و همین امر از شکل گیری بسیاری از مسائل، معضلات و مشکلاتی که هم اکنون جوامع با آن دست به گریبان هستند و برای رفع آن متحمل صرف هزینه های گزاف می شوند، بدون هیچ هزینه ای پیشگیری می‌شود.

فولیان خطاب به شهروندان توصیه کرد: به منظور پیشگیری از تشکیل بسیاری از پرونده‌ها در دستگاه قضایی می‌بایست برخی نکات پیشگیرانه را رعایت کنید به عنوان مثال هیچ وقت با کسی به صورت شفاهی توافق نکنید و کلیه توافقات بصورت مکتوب انجام شود، بدون هیچ تعارف در هنگام تحویل هر گونه وجه نقد یا کالای ارزشمند به دیگران از آنها رسید دریافت کنید، در رسیدهای بانکی به صورت مکتوب علت پرداخت پول را قید کنید و هیچ کاغذی را نخوانده امضاء نکنید و بر عهد و پیمان خود متعهد باشید.

صدور دستور قضایی لازم جهت حل مشکلات شهر بیدستان

این مقام مسئول در پاسخ به برخی مسائل و مشکلات مطرح از سوی مراجعان به مسجد صاحب الزمان بیدستان از قبیل احیای قنات شهر، وجود تبعه افغان، مشکلات زیرساختی مربوط به کوچه‌ها و خیابان‌های و وضعیت روشنایی این شهر، فرسودگی ناوگان حمل و نقل عمومی، ضعف در بهداشت عمومی، ضرورت حضور مستمر نیروی انتظامی در برخورد با اراذل و اوباش و مواد فروشان و… ضمن پیگیری موارد مذکور دستورات قضایی لازم را صادر و رفع فوری موارد را از سوی مراجع مسئول پیگیر شد.

فولیان در خصوص رفع معضل خرده‌فروشان مواد مخدر در این شهر بر اجرای طرح ضربتی دستگیری افراد معتاد در این شهر تاکید کرد و افزود: طرح پاکسازی نقاط آلوده با محوریت پلیس مبارزه با موادمخدر و همکاری یگان های انتظامی باید به مرحله اجرا گذاشته شود و شهروندان باید در صورت اطلاع از محل پاتوق مجرمان و معتادان متجاهر مراتب را از طریق تلفن ۱۱۰ به پلیس اعلام کنند.

این مقام قضایی با توجه به اعتراض شهروندان به اینکه برخی افراد اقدام به اجاره دادن پیاده‌روها و کنار خیابان به وانت بارها و دستفروشان می‌کنند بیان کرد: صحت و سقم این موضوع با قید فوریت مورد بررسی قرار گیرد و افراد متخلف شناسایی شوند، چرا که پیاده راه و خیابان متعلق به عموم مردم و محل رفت آمد رهگذران است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان قزوین همچنین در پاسخ به مشکل اوقافی بودن اراضی این شهر نیز اظهار کرد: تا زمانی که سوابق ثبتی نشان از وقفیت دارد؛ اصل وقف را نمی‌توان انکار کرد و هر شهروندی می‌تواند با مراجعه به اداره اوقاف و پرداخت حقوق موقوفه، سند مالکیت اعیانی را بگیرد.

فولیان در خاتمه با اشاره به صدور مجوز تبدیل به احسن اراضی این شهربیان کرد: برای حل مشکل مردم بیدستان در حوزه وقف، نشست تخصصی در مرکز استان برگزار خواهیم کرد و ان‌شاء الله با همکاری مردم و مسئولان این شهر، این معضل چندین ساله حل خواهد شد و تمامی عرصه و اعیانی‌های این شهر دارای سند مالکیت خواهد شد.

46


منبع: https://www.khabaronline.ir/news/1967055/کاهش-دعاوی-اختلافات-با-افزایش-آگاهی-حقوقی-مردم

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

پایش مجرمان سابقه‌دار با پابند الکترونیکی در قزوین

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ سردار علی ابراهیمی، فرمانده انتظامی استان قزوین با اعلام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد