شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید را با افزایش 17 درصدی نسبت به سال گذشته 20 هزار و 500 تومان تعیین کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس، غلامرضا نوری که رئیس شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی است اعلام کرد که نرخ تضمینی هر کیلوگرم گندم برای سال آینده ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شد. ضمن اینکه قیمت سایر محصولات اساسی به زودی اعلام میشود.
او افزود: تاکنون ۷۵ درصد پول خرید تضمینی گندم به کشاورزان پرداخت شده است و بقیه پول کشاورزان به محض دریافت منابع، پرداخت میشود.
گفتنی است، دومین جلسه رسمی شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی روز یکشنبه تشکیل و نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی 1403- 1404 به قیمت 20 هزار و 500 تومان تعیین شد که نسبت به سال گذشته سه هزار تومان؛ معادل 17 درصد افزایش دارد. این در حالی است که نرخ تورم سالانه در حال حاضر 34 و هشت دهم است. البته پیشنهادات قیمت خرید تضمینی گندم از 19 هزار تا 25 هزار تومان بود و با در نظر گرفتن تورم 30 درصد (که اعلام شده تا پایان سال محقق خواهد شد) هم قیمت مصوب باید 22 هزار و 750 تومان میشد.
جلسه روز شنبه شورای قیمتگذاری محصولات کشاورزی برای تعیین نرخ خرید تضمینی گندم و سایر محصولات زراعی بهدلیل به حدنصاب نرسیدن اعضا و غیبت وزیر اقتصاد و رئیس سازمان برنامه و بودجه یا نمایندگان آنها لغو شد. این درحالی است که براساس قانون نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی، قیمت این محصولات باید تا اواخر تیرماه تعیین و قبل از شروع سال جدید زراعی به کشاورزان اعلام شود تا آنها بتوانند برای کشت نوع محصول تصمیمگیری کنند.
خودکفایی گندم؛ میراث شهید جمهور
لازم به یادآوری است که بر اساس اعلام وزارت جهادکشاورزی، تا صبح شنبه 17 شهریور ماه، 11 میلیون و 910 هزار تن گندم از کشاورزان بهارزش 210 هزار میلیارد تومان خرید تضمینی شده است که از این میزان حدود 120 هزار میلیارد تومان پرداخت انجام شده و باقی مطالبات کشاورزان باقی مانده است. البته رئیس سازمان برنامه بودجه وعده داد که تا پایان هفته، بخش عمده مطالبات باقیمانده گندمکاران پرداخت میشود.
گفتنی است، خودکفایی در تولید گندم، محصول اعتمادسازی شهید رئیسی در کشاورزان و میراث دولت سیزدهم است. اعلام قیمت خرید تضمینی نسبتاً مناسب، پرداخت بهموقع مطالبات کشاورزان و استفاده از ظرفیت تخصصی کشاورزی کشور در بذر، کود و سم و… و همچنین مهندسان و دیگر نیروها، ایران را سال گذشته در تولید گندم نان و امسال در تمام مصارف، خودکفا کرد؛ در واقع، ایران در تولید گندم به خودکفایی کامل رسید.
این مهم در طول حدود 20 سال گذشته، دو بار دیگر هم رخ داده بود اما با بیتدبیریهای بعدی، مخصوصاً در سال آخر دولت روحانی در تعیین قیمت پایین خرید تضمینی و تأخیر در اعلام نرخ و همچنین بهکارگیری سیاستهای « نکاشت»، از دست رفته بود. بنابراین، ضرورت دارد که دولت چهاردهم، خودکفایی گندم را حفظ کرده و به طرف خودکفایی در تولید نهادههای دام و طیور برود تا بتواند از نوسان قیمت گوشت و دیگر محصولات پروتئینی جلوگیری کند.
منبع