شکارچیان ماقبل‌تاریخ مسئول انقراض پستانداران غول‌پیکر بودند

روزی روزگاری، دنیای ما محل زندگی غول‌های بسیاری بود. در حقیقت، زمان زیادی از حضور این غول‌ها روی زمین نگذشته است. زمین بعد از دوران دایناسورها به محل سکونت دیوهای تازه‌ای تبدیل شد؛ از تنبل‌هایی که از انسان‌ها قدبلندتر بودند، تا ماموت‌های پشمالو، وامبت‌های عظیم‌جثه، کانگوروهای بزرگ و حتی غازهای باعظمت.

سپس، در زمانی بین ۵۰ هزار تا ۱۰ هزار سال پیش، نزدیک به ۲۰۰ گونه از بزرگ‌ترین جانوران جهان برای همیشه از روی زمین محو شدند و فقط استخوان‌های بزرگ و لانه‌های آن‌ها باقی ماند. دلیل این نابودی عظیم، هنوز مشخص نیست.

در زمان ناپدید‌شدن این جانوران عظیم، جهان گرم شد و عصر یخبندان به پایان رسید. به همین دلیل، یکی از دلایل محتمل برای انقراض آن‌ها، تغییرات اقلیمی است. در عین حال، گونه‌ی ما نیز در سرزمین‌های جدید گسترش یافت و به دنبال منابعی که با ناپدید‌شدن یخ‌ها پدیدار می‌شدند، جای‌جای دنیا را جستجو کرد. بنابراین، مناقشات درباره‌ی نقش این دو عامل احتمالی در انقراض غول‌ها، همچنان ادامه دارد.

اکنون، مطالعه‌ی جدیدی با بررسی دلایل انقراض پستانداران گیاه‌خوار غول‌پیکر، انگشت اتهام را به سوی انسان‌ها نشانه می‌رود و انسان را مقصر احتمالی انقراض بزرگ‌زیاگان زمین می‌داند.

بر اساس شواهد فسیلی، ۵۰ هزار سال پیش، حداقل ۵۷ گونه از گیاه‌خواران غول‌پیکر روی زمین زندگی می‌کردند. امروزه فقط ۱۱ گونه از آن‌ها باقی مانده‌اند. این بزرگ‌زیاگان، غول‌های برجسته‌ای مانند اسب‌های آبی، زرافه‌ها، چندین گونه از کرگدن‌ها و فیل‌ها را شامل می‌شوند که بسیاری از آن‌ها همچنان در معرض خطر انقراض قرار دارند.

محققان می‌گویند چنین کاهش چشمگیری در تعداد گونه‌های بزرگ‌زیاگان، با تغییرات اقلیمی به عنوان تنها عامل، همخوانی ندارد.

کاهش چشمگیر در تعداد گونه‌های بزرگ‌زیاگان، با تغییرات اقلیمی همخوانی ندارد

جنز کریستین اسونینگ، کلان‌بوم‌شناس از دانشگاه آرهوس در دانمارک، می‌گوید: «میزان بسیار بالا و بسیار انتخابی تلفات بزرگ‌زیاگان در ۵۰ هزار سال گذشته، در ۶۶ میلیون سال گذشته بی‌همتا بوده است. دوره‌های قبلی تغییرات اقلیمی به انقراض‌های بزرگ و انتخابی منجر نشدند. این امر نقش مهم تغییرات اقلیمی در انقراض بزرگ‌زیاگان را رد می‌کند.»

همچنین، اسونینگ می‌افزاید الگوی مهم دیگری که نقش تغییرات اقلیمی را کمرنگ می‌کند، این است که انقراض‌های اخیر بزرگ‌زیاگان در مناطق اقلیمی پایدار و در مناطق اقلیمی ناپایدار، به یک اندازه اتفاق افتاده است.

مطالعه‌ی جدید، از بررسی جامع شواهد موجود از زمان انقراض دایناسورها در ۶۶ میلیون سال پیش تشکیل شده است. شواهد بررسی شده، مکان‌ها و زمان‌های انقراض، ترجیحات زیستگاه و غذایی، اندازه‌های جمعیت تخمینی، شواهد از شکار انسانی، جابه‌جایی‌های جوامع انسان‌ها و داده‌های اقلیمی و پوشش گیاهی را تا میلیون‌ها سال پیش، شامل می‌شود.


منبع: https://www.zoomit.ir/energy-environment/424369-humans-blame-megafauna-extinctions/

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

پیوند طبیعت و فناوری: مهندسان ربات بیوهیبریدی با مغز قارچی ساختند

ساخت ربات معمولاً به زمان، مهارت فنی، مواد مناسب و ظاهراً گاهی اوقات کمی قارچ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد