سرد مزاجی را با این گیاهان معجزه گر درمان کنید+نحوه تهیه و مصرف

رفع سرد مزاجی با گیاهان دارویی: از ابتدای پاییز تا پایان زمستان فصل سرماخوردگی و آنفولانزا است. اگرچه سرماخوردگی معمولا بی ضرر است، اما مقابله با سرماخوردگی می تواند خسته کننده باشد و عملکرد سیستم ایمنی شما را به طور موقت کاهش دهد. خوشبختانه داروهای گیاهی زیادی وجود دارد که می توان آنها را در رژیم غذایی خود گنجاند تا به درمان ویروس سرماخوردگی کمک کند.

سردمزاجی یکی از دسته‌بندی‌های مهم در طب سنتی است که به افرادی اطلاق می‌شود که بدنشان در برابر سرما و هوای سرد بیش از حد حساسیت دارند. این افراد معمولاً گردش خون کمتری در بدن دارند و بدنشان کمتر انرژی تولید می‌کند. از جمله ویژگی‌های آنها، خواب بیشتر و حالت خستگی پس از ورزش یا فعالیت جسمانی می‌باشد. برای درمان سرد مزاجی می توان از گیاهان دارویی استفاده کرد. در این مطلب بخش سلامت مجله خبری چشمک در مجموعه خواص گیاهان دارویی، رفع سرد مزاجی با گیاهان دارویی بررسی شده است.

علائم سردمزاجی

طبع سرد به‌طور عامیانه با احساس سردی در دست‌ها و پاها، خشکی پوست، درد در مفاصل و عضلات، دل‌پیچه، بی‌اشتهایی، سوء هاضمه، دل درد، اضطراب، کم‌خونی، ضعف جنسی، عدم تمرکز و خستگی مزمن تمیزکاری می‌شود. علاوه بر این علائم، سرد مزاجان به علت اختلالات در تعادل دمایی بدن ممکن است با نشانه‌های دیگری نیز مواجه شوند.

به علاوه، برخی از نشانه‌های دیگر طبع سرد عبارتند از:

  • احساس سردی در دست‌ها و پاها و انگشتان
  • سردی در بدن به‌طور کلی
  • افزایش وزن
  • درد شکم و مشکلات گوارشی مانند یبوست
  • افت انرژی و خستگی مزمن
  • عدم تحمل به سرما و هوای سرد
  • کم‌خونی و ضعف سیستم ایمنی
  • ترشح بیش از حد بلغم و خلط
  • عفونت‌های تنفسی مکرر
  • درد عضلانی و مفصلی
  • آرامش ناکافی و بی قراری

نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که این نشانه‌ها ممکن است ناشی از علل دیگر نیز باشند. بنابراین، به منظور تشخیص و درمان صحیح، توصیه می‌شود با پزشک متخصص مشورت کنید.

رفع سرد مزاجی با گیاهان دارویی

در مرحله اول، افراد سردمزاج باید تغذیه خود را تنظیم کنند. برای این افراد توصیه می‌شود مصرف سردیجات را کاهش داده و مقدار مصرف لبنیات را به حداقل برسانند. در صورت تمایل به مصرف شیر، بهتر است آن را گرم کرده و عسل و زنجبیل به آن اضافه کنند، زیرا این ترکیب نسبت به سایر لبنیات مفیدتر است. همچنین، مصرف ماست، دوغ و پنیر نیز باید به حداقل کاهش یابد. این تغییرات در تغذیه می‌توانند به بهبود وضعیت افراد سردمزاج کمک کنند.

بسیاری از گیاهان را می توان برای تسکین گلودرد، رفع احتقان و به طور کلی احساس بهتر استفاده کرد. مصرف منظم این گیاهان سردی و سرد مزاجی را درمان می کند. خوشبختانه این گیاهان ساده ای هستند که در حیاط خلوت یا باغچه آشپزخانه شما رشد می کنند.

ریحان

اگرچه درست است که فصل ریحان در تابستان است، اما این بدان معنا نیست که نمی توانید آن را در تمام طول سال نگه دارید. برای لذت بردن از گیاهانی مانند ریحان در زمستان، برگ‌های ریحان را که تازه برداشت شده‌اند را ریز خرد کنید و در یک سینی یخ نگهداری کنید. سینی را با آب پر کنید و فریز کنید.

به علاوه می توانید ریجان را در فصل تابستان خشک کنید و در فصل های دیگر استفاده کنید.  ریحان می تواند به کاهش علائم سرفه، سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند و برای رفع سردی عالی است. یکی از بهترین راه های مصرف آن استفاده از آن به عنوان چاشنی روی سالاد، سوپ و حتی دسر است.

 

رزماری

رفع سردی با گیاهان دارویی، رزماری یک گیاه قدیمی است که برای تسکین سرماخوردگی و گلودرد شناخته شده است. به دلیل خواص ضد ویروسی و ضد میکروبی آن شناخته شده است. گفته می شود که گردش خون به مغز را برای کاهش سردرد تحریک می کند. استنشاق بخار حاصل از جوشانده برگ ها و تکه های ساقه آن برای احتقان بینی و قفسه سینه موثر است. دمنوش این گیاه بدن را گرم می کند.

 

آویشن

رفع سردی با گیاهان دارویی، آویشن، یکی از اعضای خانواده نعناع، یک ادویه اصلی است که در اکثر آشپزخانه‌ها وجود دارد و طعم خاصی دارد. از نظر تاریخی، یونانیان باستان از آن به عنوان بخور استفاده می کردند و مصریان باستان از آن برای مومیایی کردن استفاده می کردند.

اخیرا آویشن به دلیل خواص تقویت کننده سیستم ایمنی، ضد باکتری و ضد قارچی خود به سرعت مورد توجه قرار گرفته است. اسانس آویشن تهیه شده از برگ های آن به عنوان یک ضد احتقان و خلط آور عالی شناخته شده است. برگ های آویشن سرشار از ویتامین های A و C هستند و نوشیدن چای آویشن می تواند به رفع احتقان و مخاط ناشی از آنفولانزا کمک کند.

 

شبدر قرمز

چای شبدر قرمز خوراکی که از جوانه‌های بنفش کم‌رنگ آن تهیه می‌شود، یک درمان خانگی ترجیحی برای سرماخوردگی‌های سرسخت، سرفه‌های خشک، برونشیت و حتی سیاه سرفه است. غرغره کردن با چای نیز به تسکین گلودرد کمک می کند. این گیاه سرشار از ویتامین C و ریزمغذی هایی مانند کلسیم، منیزیم و تیامین است که به تقویت سیستم ایمنی کمک می کند.

نعناع

رفع سردی با گیاهان دارویی، نعناع نوعی نعناع ملایم است که برگ‌های آن تسکین دهنده سرماخوردگی است. در رایحه درمانی از روغن آن برای جوانسازی ذهن و بدن و درمان بیماری های تنفسی مانند سرماخوردگی، سرفه و برونشیت حاد استفاده می شود. به علاوه نعناع طبع گرم دارد و برای رفع سردی بدن عالی است.

سیر

سیر از زمان‌های بسیار قدیم به‌عنوان یک داروی سلامتی مورد استفاده قرار می‌گرفته است، با سوابق مربوط به ۵۰۰۰۰ سال پیش که فواید آن برای سلامتی را شرح می‌دهد. این سابقه به دلایل خوبی وجود دارد زیرا سیر دارای فواید ضد التهابی، ضد ویروسی و ضد قارچی است و آن را به یکی از موثرترین گیاهان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن تبدیل می کند. حتی مکمل های سیر می توانند از علائم آنفولانزا جلوگیری کنند.

زنجبیل

از زنجبیل به عنوان داروی معرق یاد می شود. به عبارت دیگر، این ترکیبی است که می تواند باعث تعریق شود. این ویژگی باعث می شود که زنجبیل در کاهش علائم آنفولانزا یا شکستن تب بسیار موثر باشد.

رفع سردی با گیاهان دارویی، زنجبیل را می توان به عنوان ادویه در وعده های غذایی یا به شکل چای مصرف کرد. در تسکین علائم گلودرد بسیار موثر است، به ویژه هنگامی که له شود و با آب داغ مخلوط شود که می توان آن را جرعه جرعه یا غرغره کرد.

 

علف لیمو

یکی دیگر از گزینه های گیاهی که باید امتحان کنید، علف لیمو است که می تواند به تسکین علائم سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند. به طور سنتی به شکل چای داغ پس از دم کردن گیاه در طول شب مصرف می شود. این چای سرشار از آنتی اکسیدان است که به کاهش علائم آنفولانزا کمک می کند، در حالی که ویتامین C به درمان سرفه نیز کمک می کند.

رفع سردی با گیاهان دارویی، روش دیگری که در آن می توان علف لیمو را گرفت این است که به سادگی یک کیسه توری پر از برگ های خرد شده علف لیمو را در وان حمام قرار دهید تا بتوانید در حین پر کردن وان خود در آن خیس کنید.

ترب کوهی

ترب نیز از جمله گیاهانی است که به راحتی قابل رشد است. این یک ریشه تند است که مملو از ویتامین C است، اما همچنین حاوی ترکیباتی مانند سولفورافان و ایزوتیوسیانات است که برای رفع احتقان شناخته شده است.

رفع سردی با گیاهان دارویی، با رنده کردن ریشه، و اضافه کردن سرکه، می توان به راحتی چاشنی ترب کوهی خود را درست کرد. توصیه می شود در صورتی که با هر گونه اختلال گوارشی یا کلیوی دست و پنجه نرم می کنید، از مصرف بیش از حد ترب کوهی خودداری کنید.

ریشه شیرین بیان

رفع سردی با گیاهان دارویی، ریشه شیرین بیان با عصاره شیرین بیان متفاوت است. اولی گیاهی است که با کار بر روی غشای مخاطی پوشاننده گلو به علائم آنفولانزا کمک می کند و زمانی که فرد با سرفه یا سرماخوردگی دست و پنجه نرم می کند بسیار موثر است. می توان آن را مشابه نحوه مصرف شربت سرفه مصرف کرد یا می توان آن را در چای دم کرد که کمی مرطوب شده اما به همان اندازه تاثیر دارد.

غذاهای مفید طبع سرد و خشک در تغذیه

غذاهایی با طبیعت سرد و خشک در تغذیه وجود دارند که می‌توانند بر اساس طب سنتی به افرادی که طبع سرد دارند توصیه شوند. برخی از این غذاها عبارتند از:

  • سبزیجات و سبزی‌های خوراکی مانند خیار، گوجه‌فرنگی، کرفس، کدو، ترب، اسفناج، جعفری، شاهی، نعناع و…
  • میوه‌های خنک مانند خربزه، طالبی، خیسان، آلو، آلبالو، انگور و…
  • ماهی های سردمانند ماهی قزل‌آلا، ماهی سفید، ماهی ماهیتابه و…
  • مواد غذایی خشک مانند خشکبارها (پسته، بادام، فندق و…)، حبوبات (عدس، نخود، لوبیا)، گندم، جو و برنج.

همچنین، مصرف این غذاها باید با توجه به نیاز بدن و با مشورت متخصص تغذیه یا پزشک صورت گیرد. برای افرادی که طبع سرد دارند، ممکن است توصیه شود که مصرف این غذاها به میزان کمتری محدود شود. انتخاب مناسبی از غذاها و رژیم تغذیه می‌تواند به حفظ تعادل بدن کمک کرده و به بهبود وضعیت طبعی شخص کمک نماید.

غذاهای که برای افراد با طبع سرد و خشک مضرند

افراد با مزاج سرد و خشک می‌توانند با رعایت تغذیه و روش‌های زندگی مناسب، وضعیت طبعی خود را بهبود بخشند. در ادامه توصیه‌هایی برای این افراد آورده شده است:

  1. استفاده از روغن زیتون یا روغن کنجد به منظور چرب کردن پوست خشک.
  2. پس از وعده‌های غذایی، 10 تا 15 دقیقه پیاده‌روی کردن.
  3. مصرف آب لیموترش برای ترتیب طعم‌دهی به غذاها و همچنین مفید برای این افراد.
  4. دقت کردن برای داشتن خواب کافی در شبانه‌روز، زیرا بی‌خوابی و خواب بعد از ظهر برای آنها مضر است.
  5. تنهایی و افسردگی می‌تواند علائم سوداوی را تشدید کند، بنابراین توصیه می‌شود از رفتارهای اجتماعی و تفریحی لذت ببرند.
  6. استفاده از آب ولرم برای حمام و بعد از حمام، استفاده از روغن ماساژ برای نرمی و ترطیب پوست.
  7. مصرف آب هویج و آب سیب که برای ترتیب و تقویت دستگاه گوارش مفید است.
  8. مرطوب کردن بینی با استفاده از کمی روغن بادام شیرین.
  9. انجام پیاده‌روی به عنوان ورزش مناسب برای این افراد.
  10. محدود کردن استفاده از رایانه و تماشای تلویزیون به میزان مناسب تا افزایش سودا جلوگیری شود.”

توصیه می‌شود که این تغییرات در روزمره توسط افراد با مزاج سرد و خشک رعایت شوند تا به بهبود وضعیت طبعی و سلامتی شخصی کمک کنند.


منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

خواص فلفل سیاه از تأثیر در کاهش وزن تا کاهش قند خون+نحوه مصرف

خواص فلفل سیاه: فلفل سیاه شامل میوه های خشک شده تیره رنگ گیاه فلفل می …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد