روش‌های خلاقانه کیا، هیوندای و نیسان برای تنظیم دمای کابین خودرو

شرکت‌های کیا، هیوندای و نیسان از تکنولوژی‌های جدیدی برای تنظیم دمای کابین خودروها و افزایش رفاه سرنشینان استفاده کرده‌اند.


صنعت خودرو همبستگی زیادی با پیشرفت تکنولوژی دارد و هر هفته شاهد معرفی نوآوری‌های جدید، از کیسه هوای هوشمند گرفته تا نرم‌افزارهای مدرن هستیم. هیوندای و کیا هم در حال کار روی تکنولوژی‌های کنترل دمایی هستند که شاید در محصولات آینده این خودروسازان به کار روند. این برندهای کره‌ای سه تکنولوژی جدا از هم را توسعه داده‌اند که همگی باعث افزایش آسایش سرنشینان شده و مهم‌تر آنکه باعث صرفه‌جویی در مصرف انرژی می‌شوند.

کاهش مصرف انرژی اهمیت بالایی دارند چراکه هیوندای و کیا به دنبال عرضه خودروهای برقی هستند و با این کار می‌توان شعاع حرکتی آن‌ها را بهبود بخشید. یکی از این تکنولوژی‌ها فیلم نانو کولینگ است که همانند شیشه دودی سنتی عمل کرده و از ورود تابش مادون‌قرمز به داخل کابین جلوگیری می‌کند. البته برخلاف پوشش‌های تیره معمولی، فیلم نانو کولینگ باعث می‌شود گرمای درون کابین به بیرون منتقل شود و زمانی که سرنشینان بازمی‌گردند دمای کابین خنک‌تر باشد. مهم‌تر اینکه با استفاده از این تکنولوژی شیشه‌های خودرو تیره به نظر نمی‌رسند و بنابراین از نظر قانونی هم مشکلی ندارند.

این پوشش جدید از سه لایه تشکیل شده که دو لایه آن انرژی خورشیدی را منعکس کرده و یک لایه نیز طول‌موج‌های میانی مادون‌قرمز را پخش می‌کند. بر اساس تست‌های هیوندای و کیا، فیلم نانو کولینگ می‌تواند دمای کابین را تا ۱۱.۵ درجه سانتی‌گراد کاهش دهد که رقم قابل‌توجهی است. به این ترتیب شما هنگام بازگشت به خودرو در هوای گرم تابستان آسایش بیشتری خواهید داشت و فشار کمتری هم به کولر خودرو وارد خواهد شد که نتیجه آن کاهش مصرف انرژی است.

اگرچه فیلم نانو کولینگ هوای کابین را در تابستان خنک نگه می‌دارد اما کیا و هیوندای به فکر گرمایش کابین در زمستان هم هستند. اینجاست که سیستم گرمایش تابشی وارد میدان می‌شود. این سیستم از یک المنت مخصوص برای گرم کردن سریع پاهای سرنشینان در دماهای پایین استفاده می‌کند. سیستم گرمایش تابشی با بخاری خودرو همکاری می‌کند و کره‌ای‌ها می‌گوید گرمایش تابشی می‌تواند تا ۱۷ درصد در رسیدن به دمای مطلوب سرنشینان صرفه‌جویی داشته باشد. مزیت مهم این سیستم توانایی افزایش توان پیمایش خودروهای برقی در زمستان است. لکسوس نیز پیش‌نمایش تکنولوژی مشابهی را در خودروی برقی RZ انجام داده است.

سیستم گرمایش تابشی از المنتی با توانایی ایجاد دمای ۱۱۰ درجه سانتی‌گراد استفاده می‌کند. علاوه بر سیستم پیشگیری از سوختگی، این المنت دارای پوشش پارچه‌ای است که گرما را از طریق اشعه مادون‌قرمز فراهم می‌سازد. سیستم پیشگیری از سوختگی هم می‌تواند تماس با بدن را تشخیص داده و سریعاً دما را کاهش دهد تا بدن سرنشینان آسیبی نبیند. هیوندای و کیا به دنبال استفاده از این تکنولوژی در محصولات آتی خود هستند و حتی پروتوتایپ EV9 با ۹ پانل گرمایی نیز تولید شده است. المنت‌های این سیستم در بخش‌هایی همچون ستون فرمان، در راننده، کنسول مرکزی، در سمت سرنشین و بخش پایینی جعبه‌داشبورد قرار می‌گیرند.

خلاقیت دیگر این خودروسازان به سیستم شیشه گرم با روکش فلز مربوط می‌شود. این ویژگی هوشمندانه به راننده اجازه می‌دهد تا رطوبت یا بخار موجود در شیشه‌ها در هوای سرد را از بین ببرد. تکنولوژی موردبحث کاراتر و ایمن‌تر از المنت‌های گرمایی مرسوم بوده و همچنین شیشه گرم با روکش فلز کاملاً شفاف است و سرنشینان دید کاملی به محیط اطراف دارند. این سیستم تنها ۵ دقیقه زمان برای حذف بخار نیاز دارد و بنابراین ۴ برابر سریع‌تر از سیستم عادی عمل می‌کند و درعین‌حال مصرف انرژی را ۱۰ درصد کاهش می‌دهد. همچنین شیشه گرم با روکش فلز حداقل ۶۰ درصد انرژی خورشید را بلوکه می‌کند. هیوندای و کیا این تکنولوژی را در اکثر کشورها ثبت کرده‌اند و امید دارند آن را در خودروهای جدید به کار ببرند.

اما نیسان هم در حال توسعه رنگ هوشمندی است که از موج‌های الکترومغناطیسی برای خنک‌تر شدن خودرو استفاده می‌کند. ژاپنی‌ها با شرکت رادی کول برای به‌کارگیری این تکنولوژی همکاری کرده‌اند. رنگ جدید نیسان چندین سال است که در ساختمان‌های پیشرفته بکار می‌رود اما استفاده از آن در خودروها کار سخت‌تری بوده است. رنگ تابشی معمولاً باید با ضخامت بیشتری روی سطح موردنظر پاشیده شود و همچنین فاقد درخشش رنگ‌های مورد استفاده در صنعت خودروست.

همچنین این رینگ باید با رولر مخصوص روی سطح اعمال شود که برای یک خودروی جدید روش ایده آلی نخواهد بود. البته نیسان رنگ تابشی جدیدی را تولید کرده که می‌توان با اسپری سنتی هم آن را روی بدنه پاشید. البته ضخامت این رنگ ۶ برابر بیشتر از رنگ‌های عادی مورد استفاده در خودروهاست. رنگ موردبحث دارای ذراتی است که به نور واکنش می‌دهند. یکی از ذرات اشعه نزدیک مادون‌قرمز را منعکس کرده درحالی‌که ذره دیگر موج‌های الکترومغناطیسی‌ای را ایجاد می‌کند که اشعه را از طریق جو منحرف کرده و به فضا بازمی‌گرداند. در نتیجه این امر نیسان ادعا می‌کند انتقال گرما کاهش یافته و نیاز به کولر به ویژه در خودروهای برقی به حداقل می‌رسد. با اینکه رنگ تابشی نیسان هنوز برای خودروهای فعلی تولید نشده اما تست‌های واقعی آن روی خودروهای پشتیبانی فرودگاه هاندا توکیو ژاپن صورت می‌گیرد. این خودروها همه‌روزه در معرض نور خورشید قرار دارند و بنابراین بستر تست بسیار خوبی برای اندازه‌گیری تأثیرات این رنگ محسوب می‌شوند.

میانگین امتیازات ۵ از ۵

از مجموع ۲۱ رای




منبع

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

سدان برقی N7 با همکاری نیسان و دانگ فنگ معرفی شد

ارسال شده توسط: امیرعباس کریمی 26 آبان 1403 ساعت 20:00 سدان برقی N7، محصول مشترک …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

به سايت خوش آمديد !


براي مشاهده مطلب اينجا را کليک کنيد