به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،
دو کارشناس بازار سرمایه با اشاره به دو عامل اثرگذار بر اما و اگر سرمایهگذاری در بورس در گفت و گو با دنیای اقتصاد، ارائه بستههای حمایتی را زمینه تغییر روند و ثبات نسبی بازار دانستند.
مجتبی سلطانی: بازارهای مالی در شرایطی به استقبال انتخابات آمریکا میروند که ریسکهای گوناگونی را به دوش میکشند. پس از اقدام رژیم صهیونیستی در حمله به نقاطی از مراکز نظامی انتظار میرفت بازارها تا حدودی برای مدتی هرچند کوتاه در برابر ریسکها قد راست کنند اما افزایش گمانهزنیها پیرامون پاسخ ایران و اوجگرفتن دور تازهای از تنشها، بازارها با نگاه زیرچشمی به بدترین سناریوهای ممکن به استقبال این هفته معاملاتی رفتند.
با وجود اینکه گزارشهای 6 ماهه و مهر ماه آنطور که پیشبینی میشد نامطلوب نبود اما به اندازه تب ریسکهای سیستماتیک در پیکر بازار بالا رفته که اثر متغیرهای مثبت در آن احساس نمیشود.
از طرفی روزهای گذشته صحبتها پیرامون عرضه خودرو در بورسکالا افزایش پیدا کرد و وزیر اقتصاد نسبت به اینکه مانعی برای عرصه خودرو در بورسکالا وجود ندارد صحبتهایی داشت. البته وزیر اقتصاد عملیاتی شدن این اقدام را نیازمند هماهنگی بین وزارت صنعت، شورای رقابت و بورس دانست.
انتشار این خبر اثر مثبت بسیار کوتاهی بر گروه خودرویی بازار گذاشت و بسیاری نیز مثبت شدن خودروییها را نویدبخش صعود بورس در نظر گرفتند اما تا زمانی که ریسکهای سیستماتیک پابرجا باشند و سرمایهگذار با خیال آسوده نقدینگی را به بازارهای پرریسک هدایت نکند، تغییر روند دور از انتظار خواهد بود.
جواد فلاحیان: افزایش نااطمینانی سرمایهگذاران در کنار عدمحمایت متولیان و بروز ریسکهای گوناگون را میتوان از جمله متغیرهای اثرگذار دانست که سرمایهگذاران را نسبت به سرمایهگذاری در بورس با اما و اگر روبرو کرده است.
زمانی که بازارهای مالی با موجی از اخبار منفی روبرو میشوند، حمایت متولیان برای افزایش اطمینان سرمایهگذاری میتواند خروج هیجانی سرمایه از بازارها را کاهش دهد. در هفته جاری نیز ریسک انتخابات آمریکا بازارها را دستخوش نوسانات متفاوتی کرد. حتی با پایان انتخابات آمریکا ریسکهای دیگری مانند گمانهزنیها در خصوص پاسخ به اقدامات رژیم صهیونیستی همچنان میتواند سایه سنگینی بر سر بورس ایجاد کند.
با وجود اینکه روزهای گذشته صحبتهای بسیاری از عرضه خودرو در بورسکالا انجام گرفته و این خبر اثر کوتاهمدتی بر برخی نماد خودرویی داشت اما همچنان دلایل دیگری مانند عدمورود نقدینگی فعال آسیب جدی به بورس وارد کرده است.
راهکارهای متفاوتی برای بهبود وضعیت فعلی وجود دارد و متولیان با ارائه بستههای حمایتی میتوانند زمینه ثبات نسبی را در بازار فراهم آورند. تا زمانی که نقدینگی از سوی متولیان جهت حمایت به بازار تزریق نشود، بازار تغییر روند خاصی نخواهد داشت. از طرفی گزارشهای شرکتها با وجود قطعی گسترده برق در تابستان چندان مساعد نبود. باید منتظر ماند و دید عملکرد صنایع در سهماه پاییز چطور خواهد بود.
انتهای پیام
منبع