با وجود گذشت مدت کوتاهی از معرفی پردازندههای جدید اسنپدراگون ایکس پلاس، شرکت کوالکام تصمیم گرفته در جریان نمایشگاه IFA 2024 نتایج بنچمارک آنها را به اشتراک بگذارد. همانطور که انتظار میرفت، جدیدترین ساختههای کوالکام عملکردی قابل قبول از خود به نمایش گذاشتهاند.
شرکت کوالکام چند روز قبل از سه مدل جدید ۸ و ۱۰ هستهای پردازندههای Snapdragon X Plus رونمایی کرد. پردازندههای جدید کوالکام قرار است عمر باتری انقلابی در کنار قابلیتهای هوش مصنوعی Copilot ویندوز را در اختیار کاربران لپتاپهای میانرده قرار دهند.
گرچه تنها چند روز از این رونمایی گذشته، اما اولین نتایج بنچمارک قابل استناد از پردازندههای اسنپدراگون ایکس پلاس منتشر شده است.
اکنون در جریان نمایشگاه IFA 2024، کوالکام تصمیم گرفته عملکرد جدیدترین تراشه خود را در قالب چند بنچمارک به نمایش بگذارد.
گرچه نتایج به نمایش درآمده محدود به چند اپلیکیشن بنچمارک از پیش نصب شده بر روی یک لپتاپ مجهز به تراشه اسنپدراگون ایکس پلاس هستند، اما باز هم میتوانند یک بینش کلی نسبت به آنچه در راه است در اختیار ما قرار دهند.
در همین رابطه بخوانید:
– رونمایی کوالکام از سه پردازنده جدید Snapdragon X Plus؛ ویژه لپتاپهای اقتصادی با طعم هوش مصنوعی
لازم به ذکر است که تراشه اسنپدراگون ایکس پلاس مورد بررسی دو نسخه متفاوت (مدل X1P-62-100 با حداکثر فرکانس 3.4 گیگاهرتز و مدل X1P-42-100 با حداکثر فرکانس 3.2 گیگاهرتز) هستند که تنها در بحث حداکثر فرکانس کاری با یکدیگر تفاوت دارند.
عملکرد اسنپدراگون ایکس پلاس چگونه است؟
به گزارش tomsguide، در تستهای اپلیکیشن Geekbench 6، لپتاپ مجهز به Snapdragon X Plus هشت هستهای (نسخه قویتر X1P-46-100) توانست امتیاز 2422 برای تک هستهای و امتیاز 11345 را برای عملکرد چند هستهای به ثبت برساند.
همانطور که در جدول میتوان مشاهده کرد، این تراشه توانسته در تک هستهای بالاتر از Core Ultra 7 155H اینتل قرار بگیرد، هر چند که در عملکرد چند هستهای با فاصلهای بسیار کم از رقبای خود شکست خورده است.
برای بررسی قابلیتهای گرافیکی به سراغ بنچمارک 3DMark Wild Life Extreme رفتهایم که امتیاز کلی و نرخ فریم (بر حسب فریم بر ثانیه) را به عنوان عملکرد پردازنده گرافیکی نمایش میدهد.
طبق آنچه کوالکام به اشتراک گذاشته است، تازهترین تراشه این شرکت توانسته متوسط 41 فریم بر ثانیه را به نمایش گذاشته و عملکردی بهتر از انتظار داشته باشد؛ هرچند که M3 اپل باز هم قویتر ظاهر شده است.
در نهایت به سراغ Cinebench R24 رفتهایم و عملکرد هر دو نسخه اسنپدراگون ایکس پلاس را بررسی کردهایم. همانطور که میتوان مشاهده کرد، نسخه قویتر توانسته بهتر از M2 اپل (هم چند هستهای و هم تک هستهای) ظاهر شود. نسخه ضعیفتر این تراشه (X1P-42-100) در چند هستهای از رقیب ساخت اپل خود پیشی گرفت اما در بخش تک هستهای شکست خورد.
نظر شما در رابطه با اولین بنچمارک از پردازنده جدید و جذاب اسنپدراگون ایکس پلاس چیست؟ آیا این تراشه میتواند در حد و اندازه رقبای نسل جدید ظاهر شود؟
منبع