ایسنا/ایلام مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام از اجرای دو پروژه ملی ساخت بار اول، برای نخستین بار در این مجموعه خبر داد و گفت: پالایشگاه گاز ایلام با اجرای این پروژهها در مسیر خودکفایی قرار گرفته است.
«روحاله نوریان» با اعلام این خبر اظهار کرد: در یک اقدام مهم و ارزشمند، شرکت پالایش گاز ایلام با اجرای دو پروژه ساخت بار اول، گامی بزرگ در راستای بومیسازی فناوری و توانمندسازی داخلی برداشته است.
وی با بیان اینکه اجرای این دو پروژه ملی نشان از عزم جدی این مجموعه در راستای توسعه و پیشرفت صنعت پالایش گاز کشور دارد، ادامه داد: با حمایت از شرکتهای دانشبنیان و متخصصان داخلی، این شرکت موفق شده تا گامی مهم در راستای خودکفایی و کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی بردارد.
نوریان تصریح کرد: این دو پروژه شامل طراحی و ساخت مبدل کویلوند به ارزش ۸۵۰ هزار یورو و طراحی و ساخت رویشگر اولتراسونیک پایش خوردگی به ارزش ۲۵ میلیارد ریال میشود که با تکیه بر توان شرکتهای داخلی و دانش فنی متخصصان کشور به انجام رسیده است. مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام گفت: با اجرای این پروژهها، پالایشگاه گاز ایلام موفق شده تا وابستگی خود را به تجهیزات وارداتی کاهش داده و در عین حال، از توانمندیهای شرکتهای دانشبنیان و متخصصان داخلی حمایت کند.
نوریان تأکید کرد: ساخت مبدل کویلوند و رویشگر اولتراسونیک پایش خوردگی برای نخستین بار در کشور، نشان از پیشرفت چشمگیر صنعت پالایش گاز ایران و توانایی متخصصان داخلی در رقابت با فناوریهای روز دنیا دارد.وی با اشاره به اینکه کویلوند یکی از مبدلهای حرارتی ویژه چند جریانی مورد استفاده در واحدهای فرآیندی کرایوژنیک است، اظهار داشت: تکنولوژی طراحی و ساخت این نوع مبدل به دلیل پیچیدگیهای آن در انحصار تعداد انگشتشماری از شرکتهای صاحب نام دنیا بوده که بومیسازی این محصول در این شرکت با همکاری یکی از شرکتهای دانش بنیان انجام شده است.
مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام با بیان اینکه کویلوند برای کاربردهایی همچون گرمکننده، خنککننده میعان و تبخیرکننده سیال و راکتور ایزوترمال به کار میرود، افزود: این مبدل از انواع پیچیده و کلیدی تجهیزات پالایشگاههای جدید گازی است و تکنولوژی طراحی و ساخت آن منحصر به تعداد کمی از سازندگان خارجی است.
به گفته نوریان، بازرسی خطوط لوله، اتصالات فولادی مسی و آلومینیومی و غیره در محیطهای خورنده، از کاربردهای دستگاه رویشگر پرتابل آلتراسونیک است.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی پالایشگاه گاز ایلام، مدیرعامل شرکت پالایش گاز ایلام کاهش وابستگی به واردات، توانمندسازی داخلی و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از اهمیت اجرای این پروژهها بوده، تصریح کرد: با بومیسازی این تجهیزات، این شرکت گامی مهم در راستای کاهش وابستگی به واردات و حمایت از تولید داخلی برداشته است.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1403060905129/اجرای-دو-پروژه-ملی-ساخت-اول-با-استفاده-از-توان-دانش-بنیان-ها