آژانس فضایی اروپا سرانجام راکت جدید آریان 6 را هفته آینده پرتاب می‌کند

راکت جدید آریان 6 آژانس فضایی اروپا (ESA) قرار است هفته آینده سه‌شنبه 9 جولای (19 تیرماه) برای اولین‌بار پرتاب شود. این راکت نقش بسزایی در استقلال این آژانس اروپایی از شرکت فضایی «ایلان ماسک» یعنی اسپیس ایکس ایفا خواهد کرد.

براساس گزارش Phys، پس از چهار سال تأخیر، سرانجام در ساعت 15:00 به وقت محلی (21:30 به وقت ایران) در 19 تیرماه، قدرتمندترین راکت آژانس فضایی اروپا (ESA) یعنی آریان 6 از پایگاه فضایی اروپا در کورو، گویان فرانسه، به فضا پرتاب خواهد شد. از زمان آخرین پرواز نسل قبلی این راکت، اروپا قادر به پرتاب ماهواره یا انجام مأموریت‌های دیگر بدون اتکا به رقبایی مانند شرکت آمریکایی اسپیس ایکس نبوده است.

اولین پرتاب راکت آریان 6 آژانس فضایی اروپا

پس از چند تأخیر و کشمکش‌های مختلف، بالاخره اروپا می‌تواند برنامه 4.5 میلیارد یورویی (4.8 میلیارد دلار) خود را انجام دهد و آریان 6 را به فضا پرتاب کند. آریان 6 چند ماهواره را در مدار زمین‌ایستا (Geostationary) قرار خواهد داد که تقریباً 36 هزار کیلومتر از سطح زمین فاصله دارد.

در اولین پرتاب، راکت آریان 6 از دو بوستر استفاده خواهد کرد، اما نسخه قدرتمندتر آن چهار بوستر خواهد داشت که پرتاب آن برای اواسط سال 2025 برنامه‌ریزی‌ شده است. بااین‌حال، برخلاف راکت فالکون 9 اسپیس ایکس، بوسترها و سایر بخش‌های آریان 6 قابل‌استفاده مجدد نیستند.

ایلان ماسک نیز بارها از آریان 6 به دلیل عدم استفاده مجدد از قطعات آن انتقاد کرده است. پاسخ اروپا نیز این بوده که منطقی نیست این راکت قابل استفاده مجدد باشد، زیرا برای پرتاب‌های بسیار کمتری نسبت به فالکون 9 طراحی شده است.

این راکت در ابتدا 9 پرتاب در سال انجام خواهد داد که نسبت به فالکون 9 که تنها در ماه می 14 پرتاب انجام داده، تعداد خیلی کمی محسوب می‌شود. این راکت در پرتاب اول، 18 آیتم کوچک مختلف ازجمله ریزماهواره‌های دانشگاهی و آزمایش‌های علمی را حمل خواهد کرد.

همچنین اولین پرواز تجاری آریان 6 اواخر سال 2024 انجام خواهد شد و به‌طورکلی 14 پرتاب طی دو سال آینده برای آن برنامه‌ریزی شده است.


منبع: https://digiato.com/astronomy/europes-ariane-6-rocket-finally-ready-for-liftoff

درباره ی ماکان نیوز

مطلب پیشنهادی

اگر پرندگان دایناسور هستند، چرا خون‌سرد نیستند؟

محققان به مدت بیش از ۱۰۰ سال، فکر می‌کردند که دایناسورها مارمولک‌های غول‌پیکر هستند؛ خزندگانی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *